IMM-urile se împotmolesc în mlaștina legislativă

0
632

Actele normative complicate, interpretabile și care se schimbă după cum bate vântul reprezintă de mulți ani una dintre cele mai mari probleme ale întreprinderilor mici şi mijlocii din România.

În toamna anului trecut, Steven van Groeningen, președintele Consiliului Investitorilor Străini și al Raiffeisen România, spunea că antreprenorii pe care îi reprezintă așteaptă de la noul cabinet o mai mare predictibilitate a mediului economic și o mai mare stabilitate legislativă. De fapt, aceeași solicitare a fost transmisă de mediul de afaceri fiecărui guvern din ultimii 15-20 de ani.

Din păcate, la fel ca întotdeauna, șansele ca politicienii să țină seama de dorințele întreprinzătorilor par a fi și de această dată egale cu zero. În mai puțin de patru luni, Executivul a emis 43 de ordonanțe și ordonanțe de urgență, în timp ce Parlamentul a votat 137 de legi (cifră reprezentând mai mult de 60% din numărul de legi votate de legislativul trecut în tot anul 2012). Iar cele mai multe dintre acestea nu fac, desigur, decât să modifice sau să abroge acte legislative mai vechi.

 Vă invităm să citiţi continuarea în Capital.ro, Marţi, 7 mai 2013.


piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press România



Leave a Reply