OPINII pe marginea articolului “Eu nu mai vreau sa fiu dispretuit in orasul meu”

0
819
     opinia_mea     Un comentariu pe marginea articolului ‚Eu nu mai vreau sa fiu dispretuit in orasul meu’:
     Sofia: “Frumos spus, dar recunosc că mie îmi place perioada de campanie electorală. Pentru că este singurul moment când simt că-s importantă. Fiecare candidat sau formațiune politică își amintește că în urbe exist și eu, sau, mai exact există și votul meu. Și încep să curgă promisiunile, care mai de care mai fanteziste. Adolescenții fac un ban de buzunar lipind afișe sau împărțind pliante, adulții discută pe la colțuri pătimaș, întregul oraș trăiește febra electorală.
     Mie îmi place să privesc, să citesc și să aștept, să văd cu ce mai plusează contracandidații. Recunosc că am și eu opiniile mele. ”Cetățean turmentat”, dar totuși am și ochi și urechi și, slavă Domnului, creier.
     Din start am exclus PSD-ul. Nu uit iarna aceea în care candidatul susținut de ei m-a obligat să stau în frig, să-mi încarc factura la energie electrică și să tremur, blestemându-i fiecare literă a numelui. Și nici că în vara următoare am fost nevoită să zugrăvesc, pentru ca igrasia îmi năpădise toți pereții, și oricât i-am frecat eu cu clor, a fost în zadar.
     Și acum pot să-mi ofere promisiuni aurite și multe povești despre schimbare, că nu-mi mai trebuie. Și regret că un om a cărui opinie o apreciam drept sinceră, a ales să se înregimenteze acolo. Dar fiecare face cum crede că e mai bine…. pentru el, evident, doar nu pentru noi….
     Actualul primar…, hmmmm…, se cunoaște că nu este mangaliot…, nu reușește să se racordeze la nevoile noastre. Parcul acela… e numai betoane. Eu am crezut că vor fi alei, băncuțe, mulți pomi, răzoare de flori, dar se pare că și copacii vor fi din betoane. Și poate că ne-a adus gazul în oraș, dar nevoile noastre mărunte nu se fac auzite de către domnia lui.
     Am mai citit ceva despre un campus în zona Liceului Ion Bănescu. Și am privit poza aceea fantezistă, dar nu am putut să mă dumiresc cum se poate face așa ceva, când imaginea aceea nu aduce cu nimic din zona liceului. Mă rog, poate nu am eu bunăvoința să privesc în viitor.
     Iar ofertele curg, iar eu abia aștept să ajung acasă de la muncă să citesc un nou episod… și să-mi imaginez cum ar putea să arate orașul meu. Doar acum contez… Se pot amâna oare alegerile? ::))”

MangaliaNews.ro, 10.05.2016.


Follow us: @MangaliaNews, on Twitter and MangaliaNews PunctRo, to Facebook





piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press România



Leave a Reply