La Costinești se va amenaja o pădure, pe aproape 4 ha de teren degradat | A fost depus proiectul la Agenția pentru Protecția Mediului

0
634

Primarul comunei Costinești, Dumitru Jeanu, intenționează să amenajeze o pădure în locul fostei gropi de gunoi din localitate. În acest sens a depus proiectul la Agenția pentru Protecția Mediului (APM). În prezent au fost eliberate toate actele necesare și avizele pentru acest obiectiv de investiții.

Contactat de Focus Press, primarul comunei Costinești, Dumitru Jeanu, a declarat că în primăvara anului 2022 județul Constanța va dispune de o nouă pădure.

„Am depus la Instituția Prefectului județului Constanța și la Agenția pentru Protecția Mediului proiectul. Este vorba despre un teren de 3,7 hectare, terenuri degradate pe care vrem să amenajăm o frumoasă pădure. Deocamdată nu știm ce copaci vom planta, așteptăm în perioada următoare să finalizăm discuțiile și pe această temă, pentru că totul depinde de natura solului. Cert este că în primăvara anului 2022 vom avea pădure nouă în județul Constanța”, a declarat Dumitru Jeanu, primarul comunei Costinești pentru ziarul Focus Press.

În județul Constanța întâlnim mai multe păduri: Pădurea Hagieni, ce se întinde între satele Hagieni și Albești, pe 584 de hectare, dintre care 207,40 ha sunt rezervaţie. Urmează apoi Pădurea Comorova de la Neptun, în sudul litoralului. Aproape de municipiul Constanța, se află pădurile din Valu lui Traian, Murfatlar și Rezervația Fântânița. Apoi, aproape de graniţa bulgărească este comuna Dumbrăveni, cu Pădurea Dumbrăveni. (L.M, focuspress.ro).



piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press România



Leave a Reply