Site icon Mangalia News

Ziua Internațională a Limbii Materne, 21 februarie | Pentru că „în limba ta ți-e dor de mama”, este important să vorbim mai mult și să promovăm Limba română

La 21 februarie se celebrează Ziua Internațională a Limbii Materne. Acest eveniment marchează diversitatea culturală și lingvistică în lume.
Limbile materne sunt un instrument puternic pentru dezvoltarea si conservarea patrimoniului cultural și material a unei națiuni sau grup etnic. Propagarea limbii materne contribuie la încurajarea diversității culturale și la conștientizarea rădăcinilor lingvistice și culturale din care ne tragem. Iar într-o comunitate multiculturală, cunoașterea limbii materne ajută la transmiterea și menținerea valorilor și tradițiilor de baștină.
Sărbătorirea Zilei Internaționale a Limbii Materne începe cu anul 2000, în urma Conferinței Generale a UNESCO din 1999. Țările membre UNESCO s-au angajat să contribuie la protecția și educarea diversității culturale, prin promovarea limbilor ca instrument de comunicare si interacțiune între diferite popoare.
Și, pentru că în limba ta ți-e dor de mamă”, este important să vorbim mai mult și să promovăm Limba română. (Asociația Română Phoenix, Sydney, Australia).
Anisoara Laura Mustetiu: Multumim mult pentru susținere!
Mangalia News: Cu mare drag, cu atât mai mult cu cât „DOR” este un cuvânt intraductibil în alte limbi ale lumii! Și numai românii știu cât mult doare dorul…

Mangalia News, 21.02.2024.


Exit mobile version