“Povești din muzee. Carte de colorat în benzi desenate” – Atelier de prezentare a noii publicații, la Muzeul Municipiului București, cu Mihai Ionuț Grăjdeanu

0
377
Muzeul Municipiului București vă invită la atelierul de prezentare a noii publicații “Povești din muzee. Carte de colorat în bezi desenate” (tipărită de Editura MMB), care va avea loc duminică, 7 aprilie 2024, ora 11.00, la Palatul Suțu (Bd. I. C. Brătianu, nr. 2) și va fi susținut chiar de autorul cărții, Mihai Ionuț Grăjdeanu.
Cum putem descoperi un muzeu altfel decât printr-o vizită obișnuită? Găsim răspunsul în volumul „Poveşti din muzee”, o carte de colorat în benzi desenate care se adresează în mod special copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani și care este, totodată, și o bandă desenată de familie, potrivită pentru toate vârstele.
Copiii sunt invitați într-o altfel de călătorie pentru a descoperi poveștile Muzeului Municipiului București: coborâm dintr-o trăsură imaginară la Palatul Suțu de unde mergem spre Muzeul Vârstelor la Casa Filipescu – Cesianu, apoi ne îndreptăm spre Muzeul de Artă Populară „Prof. Dr. Nicolae Minovici”, ajungem și la Muzeul George Severeanu, sau la Observatorul Astronomic, unde cititorii sunt întâmpinați de exponate care devin personaje, prind viață precum eroii de bandă desenată.
Începând cu anul 2014 (și până în prezent), autorul și profesorul de benzi desenate Mihai I. Grăjdeanu, împreună cu dr. Adrian Majuru, managerul Muzeului Municipiului București, au pornit în această călătorie de prezentare a muzeelor într-o manieră originală: cea a benzilor desenate istorice cu rol educativ, un demers în premieră națională la momentul respectiv în sfera instituțiilor de gen din România. Cei 10 ani de experiență au dat naștere acestui volum menit să promoveze patrimoniul muzeal, o publicație care scoate în evidență importanța exponatelor, a documentelor și a poveștilor care se prezintă printr-un alt limbaj celor ce doresc să le cunoască.
„Poveşti din muzee” este o carte de colorat în benzi desenate ce poate fi folosită și la școală, bibliotecă sau în alte instituții dedicate educației copiilor, pentru a aduce muzeul în mijlocul elevilor, oriunde s-ar afla aceștia.
Categoria de vârstă: 6+.
Număr de participanți: 25 copii / atelier.
Preț volum: 40 RON.
Cartea poate fi achiziționată de la standul de bilete al Palatului Suțu (miercuri – duminică, 10.00-18.00).
Pentru înscrieri, participanții sunt rugați să trimită un e-mail la adresa [email protected]
Înscrierile se fac de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 – 15.00, în limita locurilor disponibile. Participarea se face numai pe bază de înscriere și conform categoriei de vârstă indicată în descrierea fiecărui program.
Dacă sunteți interesați de programele noastre pentru copii, abonați-vă la Newsletter-ul nostru educativ, folosind acest link – bit.ly/NewsletterEducatie



piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press România



Leave a Reply