Site icon Mangalia News

Un minut cu marea mea | Ing. Vasile Tăbăcaru: „O, Mangalia, cu mreje de azur și străluciri de stea…” | FOTO-VIDEO

„O, Mangalia, cu mreje de-azur și străluciri de stea,
O, Mangalia, tu ne ești sufletul și inima!”…

Acesta este Motto-ul ales de domnul inginer Vasile Tăbăcaru, fotograf amator (de la amo, amare, amavi, amatum, lat. = cel care iubește), pasionat excursionist, descoperitor și admirator al frumuseților Dobrogei, care se prezintă astfel:
„Suntem gălățeni. Eu am lucrat în multe locuri, ultimii 27 ani am lucrat în distribuția de energie electrică – Electrica Galați. Soția, inginer navalist/electric, a făcut stagiatura la … SN 2Mai Mangalia, în anii ‘ 80! Din 1998, veneam cu soția în Mangalia, odată la 2 ani, pentru tratament balnear la Pavilionul Ambulatoriu de lângă Paradiso, așadar o cunoaștem chiar bine. Din 2022, am devenit și rezidenți de Mangalia și e super, iubim Mangalia, iubim Dobrogea. Facem lungi călătorii pe jos, cu rucsacul în spate, pe malul mării (Vama Veche, Olimp, Costinești, Eforie, până la Agigea, Techirghiol, folosind și ceva CFR! Înconjurăm balta Limanu, trecem prin pădurea Hagieni, înconjurăm lacul Techirghiol, tot timpul anului, deci, poze și video din plin! Din păcate, am constatat că suntem cam singurii, sau extrem de puțini excursioniști! Cu statul la plajă nu ne omorâm…, doar câte o baie caldă în mare. Din ’97 am un mountain-bike la Galați și (acum) și la Mangalia și fac curse lungi de șosea (până în 100 km), de câte ori am plăcerea la mare, am înconjurat prin Pecineaga, Amzacea, Negru Vodă, Albești, Coroana, Cotu Văii, Valea Cerbirys, prin Hagieni/pădure, pe malul mării, până la Techirghiol și în jurul lacului etc. etc”.
La „Concursul de frumusețe al litoralului românesc, intitulat UN MINUT CU MAREA MEA”, proiect FOTO-VIDEO Mangalia News, domnul inginer Vasile Tăbăcaru se înscrie cu fotografiile și clipurile video de mai jos, dar noi îi vom deschide „au concours” și o Galerie FOTO/VIDEO personală, cu materialele adunate din periplurile sale dobrogene.

Câte like-uri și câte distribuiri merită aceste lucrări? Dumneavoastră, cititorii, hotărâți! Butonul de Like se află în partea de stânga, jos, vizibil după ce deschideți articolul preferat. Vă mulțumim.
Celelalte articole cu FOTO-VIDEO destinate concursului sunt AICI. Intrați, Vizionați și Votați!
NB: Am prelungit concursul până la data de 31 mai a.c. Primim lucrările FOTO-VIDEO, pe adresa de e-mail: mangalianews@gmail.com


Mangalia News, 06.05.2024.


Exit mobile version