Alpinista Maria Alexandra Dănilă din Mangalia a cucerit Everestul! A escaladat vârful Chomolungma, de 8.848 m, cel mai înalt din lume | FOTO-VIDEO

0
696

Maria Dănilă, fata amiralului Dorin Dănilă din Mangalia, a reușit să escaladeze Everestul!

„Sugerăm să consemnați performanta Mariei Dănilă, fata amiralului Dorin Dănilă, locuitori ai Mangaliei, care a reușit să escaladeze Everestul. PRO TV o consideră brașoveancă, Replica de Constanța o vrea constănțeancă. De fapt, Maria a făcut liceul în Constanța. iar de Brașov o leagă apartenenta la un club de alpinism. Noi credem că Maria trebuie să fie înnobilată cu titlul de „Cetățean de Onoare al Mangaliei!” (ACMMR Mangalia).
Maria Alexandra Dănilă din Mangalia, în vârstă de 35 de ani, fiica fostului comandant al Marinei Militare, amiralul Dorin Dănilă, membră a Clubului Alpin Român Brașov, a reușit să atingă vârful Chomolungma, de 8.848 m, cel mai înalt din lume.
Vă reamintim că în urmă cu un an, Maria Alexandra Dănilă a reușit să atingă și vârful Annapurna de 8091 m, din masivul Himalaya. A urmat școala gimnazială în Mangalia și liceul în Constanța. Părinții ei locuiesc în Mangalia. În prezent este stabilită în București, unde lucrează în domeniul IT.

Citiți și: Premieră românească feminină în Himalaya! Maria Dănilă, originară din Mangalia, a cucerit Vârful Annapurna, înalt de 8.091 m!


Mangalia News, 14.05.2024.



piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press România



Leave a Reply