România pe covorul roșu, la Festivalul de la Cannes 2024. Regizorul Emanuel Pârvu și echipa „3 kilometri până la capătul lumii”, cu premiera mondială în cadrul Competiției Oficiale | FOTO-VIDEO

0
435

URBAN.RO: Regizorul Emanuel Parvu si echipa filmului „Trei kilometri pana la capatul lumii” au fost prezenti in aceasta dupa-amiaza pe covorul rosu a celei de-a 77-a editii a Festivalului International de Film de la Cannes.

Lungmetrajul produs de FAMart ─ reprezentat pe covorul rosu de producatoarea Miruna Berescu ─ este singura pelicula romaneasca aflata in Competitia Oficiala a festivalului in acest an.
Filmul îi are in rolurile principale pe Bogdan Dumitrache (Pororoca, Sieranevada, Pozitia Copilului), Laura Vasiliu (4 luni, 3 saptamani si 2 zile), Ciprian Chiujdea (aflat la debut in lungmetraj), Ingrid Micu-Berescu (Aniversarea, Meda sau Partea nu prea fericita a lucrurilor) si Valeriu Andriuta (Miracol, Dupa Dealuri).
Pe covorul rosu, alaturi de regizor si producător, au fost prezenti Bogdan Dumitrache, Ciprian Chiujdea, Valeriu Andriuta si Ingrid Micu-Berescu. (…) Continuarea, pe urban.ro

„Aplauze la scenă deschisă, la Cannes, acum câteva ore, pentru Emanuel Pârvu, regizorul filmului “Trei kilometri până la capătul lumii”, singurul film românesc aflat în competiția oficială a marelui festival. Din 2000 de filme internaționale, în finală au rămas 22, iar la Cannes se vorbește din nou despre “filmul românesc”.
Felicitări, Miruna Berescu, producătoarea filmului! De abia aștept să văd filmul la TIFF, unde va fi prima proiecție în România”. (Florin Negrutiu).
Emanuel Pârvu este și regizorul filmului Marocco, despre care a scris aici Oana Carmen Zamfir: https://republica.ro/zmarocco-filmul-care-marcheaza-o…


piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press România



Leave a Reply