Antonia Dragomir, tânăra antrenată de Maestra Emerită a Sportului și Campioana europeană la gimnastică, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

0
447
Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil și dedicării exemplare. Descoperită și antrenată de Maestra Emerită a Sportului și Campioana europeană la gimnastică, Mirela Pașca, Antonia a fost înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”, un proiect menit să identifice și să sprijine talentele care contribuie la progresul țării, desfășurat la nivel național de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.
Povestea Antoniei începe pe o alee cu castani, unde a fost captivată de grația unei tinere care practica elemente de bază în gimnastică. Acest moment a fost decisiv pentru Antonia, care a decis să urmeze același traseu. La vârsta de 8 ani, a pășit pentru prima oară în sala de antrenament a doamnei Mirela Pașca, iar progresele sale nu au întârziat să apară. În doar câteva luni, Antonia a început să se distingă printre celelalte tinere gimnaste, demonstrând un talent înnăscut pentru acest sport exigent. Antrenoarea Antoniei, Mirela Pașca a fost campioană națională atât la junioare cât și la senioare, iar primul succes de marcă pe arena internațională a fost obținut la Campionatul European din 1990 unde a cucerit medalia de aur la paralele. La Campionatul Mondial, din 1991 de la Indianapolis, SUA, a făcut parte din echipa României medaliată cu bronz, iar la ediția din 1992, de la Paris, a urcat pe cea de-a treia treaptă a podiumului la paralele inegale. Tot în 1992, la Jocurile Olimpice de la Barcelona, Mirela Pașca a cucerit medalia de argint pe echipe.
În ultimii cinci ani, Antonia Dragomir a reușit să se impună ca o prezență constantă pe scenele naționale și internaționale. A participat la numeroase competiții de prestigiu și a fost mereu pe podium, recunoscută atât pentru tehnica execuțiilor, cât și pentru expresivitatea și eleganța mișcărilor sale. Unul dintre cele mai remarcabile momente din cariera sa timpurie a fost când a câștigat preselecția pentru World Championships of Performing Arts (WCOPA), cel mai mare concurs de profil din Statele Unite ale Americii, la care urmează să ajungă.
Pe lângă succesul în gimnastică, Antonia este și o elevă excepțională la Școala nr. 142 din București, unde obține performanțe academice de top, având media 10 la toate materiile. Recent, a reușit să ajungă la etapa județeană a Olimpiadei de Geografie, demonstrând că pasiunea și disciplina din gimnastică se transpun și în performanțele școlare.
Includerea Antoniei în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României” nu este doar o recunoaștere a talentului său, ci și o mărturie a speranței pe care o reprezintă tinerii precum ea pentru viitorul țării. Sub îndrumarea și experiența doamnei Mirela Pașca, Antonia Dragomir este pe cale să devină nu doar o campioană, ci și un model pentru generațiile viitoare de sportivi. În sala de gimnastică, la școală, sau în cadrul campaniilor naționale, Antonia continuă să impresioneze și să inspire prin ambiția și dedicarea sa.
Campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României” a fost lansată în spiritul sărbătoririi unității și identității naționale și își propune să aducă în prim-plan poveștile și realizările celor mai remarcabili copii și tineri din România, care, prin pasiunea, dedicarea și talentul lor, au reușit să se facă remarcați la nivel național și internațional.
Cei 100 de tineri care ne fac mândri că suntem români și care s-au remarcat prin performanțe deosebite vor fi incluși în primul Catalog al Excelenței Românești, care va fi lansat la finalul acestui an.


Mangalia News, 22.05.2024.



piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press România



Leave a Reply