Expoziția de pictură istorică, „Legendele Românilor”, a artistului plastic Valentin Tănase, deschisă la Muzeul Brăilei „Carol I”

0
571
Vernisajul expoziției de pictură istorică, „Legendele Românilor”, a artistului Valentin Tănase, a avut loc sâmbătă, 25 mai 2024, la sediul Muzeului Brăilei „Carol I”.
Au prezentat: Conf. univ. dr. Costin Croitoru, managerul Muzeului Brăilei „Carol I”; Elena Albu, educator muzeal – Secția Artă, organizatorul expoziției și artistul Valentin Tănase.
„Expoziția unește pe simezele muzeului peste treizeci de lucrări de artă, organizate într-o suită în care putem recunoaște momente importante ale devenirii neamului nostru, redate cu măreția care a format pentru mai multe generații viziunea despre domnitorii noștri și despre anumite pagini din istorie.
Valentin Tănase este un artist renumit și versatil, cu o carieră impresionantă în lumea artei. Absolvent al Universității Naționale de Arte din București, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, director al Studioului Artistic al Armatei, prestigiul și talentul său au fost recunoscute prin numeroase premii și distincții pe care le-a primit de-a lungul carierei sale. Printre acestea se numără Ordinul Steaua României în grad de ofițer în 2001, Premiul Național pentru ilustrație de carte în 2003, Ordinul Meritul Cultural în grad de cavaler în 2015 și Ordinul Steaua României în grad de comandor în 2019.
Valentin Tănase este un artist complet, cu o vastă experiență în grafică, pictură, sculptură și ilustrație. A avut peste 60 de expoziții personale în țară și străinătate și a colaborat cu diverse publicații și edituri de-a lungul carierei sale. Cu un talent remarcabil pentru reprezentarea istoriei, a evenimentelor din prezent și a science-fiction-ului, el a creat lucrări impresionante în diverse medii artistice, de la ilustrații de carte și benzi desenate, la picturi pe pânză, picturi murale și sculpturi. Artistul Valentin Tănase demonstrează un control deplin al mijloacelor sale de expresie, având o abilitate remarcabilă în redarea mișcării, a monumentalității și a compoziției detaliate. Universul său artistic este plin de viață, sensibil și plin de forță în același timp, oferind o alternativă fascinantă la realitatea imediată”. (Elena Albu, educator muzeal)
Expoziția poate fi vizitată până în luna iulie 2024.
Foto: Cristian Pușcașu, inginer de sistem – Serviciul Editura „Istros”.


Mangalia News, 28.05.2024.



piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press România



Leave a Reply