Site icon Mangalia News

AUDIO | În lipsă de contracte, Șantierul Naval Damen din Mangalia își trimite aproape toți angajații în șomaj tehnic

Aproximativ 1.000 de angajați ai Șantierului Naval Damen Mangalia vor intra în șomaj tehnic, de la 03 iunie 2024. Conducerea societății a recurs la această măsură, în condițiile în care nu există perspective de redresare până în 2025, când sunt șanse mari de contractare a unor proiecte majore, ce vor asigura fond de lucru pentru mai mulți ani.
La Șantierul Naval din Mangalia își desfășoară activitatea 1.480 de salariați, dar unitatea trece printr-o situație de criză după ruptura survenită în urmă cu un an în acordul de asociere  între acționarul minoritar, reprezentat de societatea olandeză Damen Holding și Statul român, care este acționarul majoritar. Există proiecte și interes din partea investitorilor, dar totul ține de perspectiva anului 2025. Până atunci, însă, Șantierul Naval traversează o perioadă dificilă, iar majoritatea angajaților intră în șomaj tehnic, până la finele anului. Există și un aspect pozitiv: în urma negocierilor, sindicaliștii au obținut majorarea salariilor de bază, astfel încât indemnizația de 75% din salariu acordată angajaților în șomaj tehnic a crescut semnificativ.
Detalii, în interviul realizat de Laurențiu Despina cu liderul Sindicatului „Navalistul”, Laurențiu Gobeajă: radioconstanta.ro/2024/05/29/audio


Exit mobile version