Site icon Mangalia News

Aniversare, 12 ani! Ziua Revistei NĂSCUT PENTRU SPORT! La Mulți Ani, Junior Sport, La Mulți Ani, BEATRICE MERCADO!

Beatrice Mercado: ANIVERSARE! AZI ESTE… ZIUA REVISTEI NOASTRE! WOW, 12 ANI!

Urmăriți materialul din postare. 12 ani în 12… minute…
Dacă în această primăvară Asociația Junior SPORT, asociație pe care o conduc din prima clipă, cu tot sufletul meu, a împlinit… 13 ani, tot în această perioadă, mai precis chiar astăzi, 31 mai 2024, se împlinesc… 12 ani de la LANSAREA PRIMULUI NUMĂR AL REVISTEI – revistă numită, până în 2019, Junior Sport, iar apoi, cum știți, numită Revista Născut pentru Sport!
La scurt timp după înființarea asociației, mai exact pe 2 iunie 2011, am lansat proiectul național Junior SPORT – numit astăzi NĂSCUT PENTRU SPORT – având, alături, personalități ale sportului românesc, cum ar fi: Cristian Gatu, Carmen Tocală, Carmen Bunaciu, Andreea Răducan, Gabriela Szabó, Octavian Bellu, Ivan Patzaichin.
A se vedea aici imagini de la acea conferință de presă: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.223863034308764…
Dacă intrați pe link-ul de mai sus, veți vedea că marile valori ale sportului românesc își… înmoaie mâinile în vopsea roșie. Poate vă întrebați de ce o fac… Ca un fel de jurământ simbolic, la finalul conferinței de presă, marile personalități sportive, din acel moment, ne-au devenit ambasadori și i-am invitat să-și înmoaie palma într-o vopsea roșie și să-și lase amprenta palmei pe o foaie de hârtie, rostind următorul mesaj: “Să fie juniorii cu o palmă mai sus decât noi! Susțin proiectul Junior Sport! Trimiteți copiii la sport!” Practic, sub această formă atingătoare de suflet, s-a lansat campania permanentă inițiată de Asociația Junior Sport, campanie care așa se numește, de 13 ani: “TRIMITEȚI COPIII LA SPORT!”
Peste un an, mai exact pe 31 mai 2012, fix în același loc – Muzeul Sportului de la UNEFS – lansam primul număr al revistei. Vă invit să intrați pe link-ul de mai jos, unde veți găsi un material filmat realizat chiar la lansarea primului nostru număr de revistă! Ce emoție am și azi, când văd acest material… Ce mari valori ale sportului românesc au fost prezente la lansare! Din nou au fost prezenți Cristian Gațu și Carmen Tocală, dar ne-au fost alături și Alina Alexandra Dumitru, Corina Ungureanu, Laura Badea, Otilia Badescu:
https://www.facebook.com/beatrice.mercado2014/videos/4543702422324782
În acea zi de lansare, pe 31 mai 2012, la Muzeul Sportului de la UNEFS, eu nu am fost prezentă, pentru că încă nu venisem în țară… Atunci încă trăiam în Dominican Republic. Am ajuns în țară abia pe 2 iunie, când am avut… “ORA DESCHISĂ DE SPORT A BUCUREȘTIULUI”, la Mall Băneasa, un eveniment care a marcat lansarea primului număr de revistă. Realizat în parteneriat cu Primăria Municipiului București, în cadrul campaniei permanente “TRIMITEȚI COPIII LA SPORT!”, acel regal al sportului – la care au participat peste 2000 de copii sportivi (toți au primit primul număr al revistei) – a fost de un impact extraordinar! Am amenajat, în parcarea de la Mall Băneasa, mai multe zone, în care peste 2000 de copii sportivi au făcut demonstrații, iar în incinta mall-ului s-a instalat o imensă scenă pe care, de asemenea, s-au făcut demonstrații sportive (chiar și tenis!). Practic, am făcut din sport un act artistic! De atunci, o asemenea abordare, în evenimentele nostre, a devenit o tradiție. Mesajul acestei pledoarii a fost unul generos – determinarea copiilor de a face sport, fie și doar de plăcere, nu doar de performanță.
A se vedea pe acest link-uri câteva aspecte de la acest frumos eveniment:
https://www.youtube.com/watch?v=xN9FbrlXPS8
https://www.youtube.com/watch?v=-hkACvc8VXk
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.823775760984152…
Ce oameni-suflet mi-au fost alături (și, în mare parte și astăzi îmi sunt), de-a lungul acestor 13 ani de existență ai asociației și, respectiv, în cei 12 ani de existență ai revistei.. Salut, cu respect, și pe cei care s-au alăturat, pe parcurs, acestui proiect fără precedent în România! Multumesc, din tot sufletul meu, tuturor – colegi, parteneri, colaboratori, sponsori, prieteni, familie! Mulțumesc sutelor de personalități ale sportului românesc care ne-au fost și ne sunt alături, ca ambasadori, pentru implicarea în proiectele noastre! Aduc un pios omagiu prietenului meu Cristian Țopescu, primul director editorial al revistei, omul care a crezut în mine din prima clipă și a spus un mare DA invitației mele de a fi director editorial al revistei, funcție pe care a deținut-o până a plecat la… Zei! Cum știți că o fac de fiecare dată, spun un… mulțumesc și celor care ne dau un metodic și constant ignore sau găsesc tot felul de pretexte de a nu susține acest proiect. Din atitudinea lor îmi iau puterea de a merge mai departe.
Proiectul Junior Sport (numit, din 2019, Născut pentru Sport), este cel mai complex proiect din România de educație și cultură sportivă pentru copii, un real know-how de educație prin sport, pe care l-am inițiat și dezvoltat, cu o mică, dar inimoasă echipă și pe care îmi doresc enorm să-l dezvoltăm și mai mult. E un vis, o minune, în care cred cu toată inima mea!
LA MULȚI ANI, DRAGA NOASTRĂ REVISTĂ! Visez să te văd oferită la cât mai mulți elevi, direct în școli, cu autografe, din mâna marilor sportivi, antrenori și manageri în sport ai României, în cadrul acțiunii “Azi sunt profu’ tău de sport”! În toți acești 12 ani de când a apărut această revistă, am avut acest vis și mi-am dedicat tot timpul, energia, puterea de muncă și de creație, pentru acest vis. Uneori am senzația că nu am murit în acel accident TOCMAI pentru a-mi duce în realitate acest vis în cât mai multe locuri din țară…
Sunt fericită pentru că, după realizarea, în mai multe numere a ediției naționale a revistei (ediție pe care o distribuim în școlile din București/jud. Ilfov), am reușit să realizăm, în paralel, ediții județene ale revistei – județul Mureș (în perioada 2017-2018-aici am realizat revista în două ediții – ediția în limba română și ediția în limba maghiară), județul Timiș (în perioada 2019-prezent-aici este proiect permanent, acum am ajuns la nr. 5), iar revista noastră va ajunge, din toamnă, și în județul Argeș. De fapt eu sper, ca pe viitor, să ajungă în cât mai multe județe! Doamne Ajută!
Despre tot ceea ce am muncit și muncim de atâta timp, găsiți aici mai multe informații:
https://nascutpentrusport.ro/revista/
https://nascutpentrusport.ro/category/campanii-proiecte/

La Mulți Ani, Născut pentru Sport, La Mulți Ani, BEATRICE MERCADO!


Mangalia News, partener media al Revistei Născut pentru Sport, 31.05.2024.


Exit mobile version