Site icon Mangalia News

La Sydney, luna iunie 2024 va fi o lună plină de evenimente culturale care ne vor încălzi sufletele si ne vor uni întru frumos, prin cultură, tradiție, limbă și neam

În Sydney, luna IUNIE 2024 va fi o lună plină de evenimente culturale care ne vor încălzi sufletele si, conform dorinței Asociației Române Phoenix, ne vor uni întru frumos, prin cultură, traditie, limbă și neam, evidențiindu-ne identitatea națională și aducându-ne pe un loc bine meritat în mozaicul comunităților din Australia.
Astfel:
1. În data de Sâmbătă, 8 iunie 2024, la ora 19.30, va avea loc premiera piesei „Shirley Valentine”, rolul principal fiind jucat de buna mea prietenă, care a fost alături de mine la lansarea tuturor cărtilor mele în Australia, deosebita și mult talentată actriță, doamna Liz de Koster. Spectacolul are loc la Venue ESCAC Performance Space, 34-40 Burton Street Darlinghurt. Biletele se procură la: www.trybooking.com/CRDZD, sau la ușa teatrului.
2. În data de Sâmbătă, 22 iunie, Asociația Română Phoenix, pe a cărui antet scrie „Semper Unitum”, va celebra de Ziua IEI, portul național românesc, într-un spectacol plin de frumusețe și căldură sufletească dat de adultii și copiii din comunitatea română.
Vă așteptăm cu mult drag.
Și ce minunat ar fi să veniti îmbrăcați în costume naționale!
Adresa unde se ține evenimentul este:
Ashfield Boys High School,
117 Liverpool Road,
Orele 16.30-19.00.
Biletele se pot achizitiona contactând-o pe Președinta Asociației Române Phoenix, doamna Cristina Iordache Yeo, la: 0425298869, sau la eventbrite.com.au/e/international-day-of-romanian-blouse

3. O viață într-o valiză, sau o valiză cât o viață – „Însemnările unui nebun”.
Sâmbătă, 29 iunie, la ora 18.30, la Horizon Theatre din Sydney, va avea loc spectacolul „Însemnările unui nebun”, de Gogol. Joacă actorul Cătălin Ovidiu Anastase. Regia piesei a fost realizată în colaborare cu fostul său profesor de la Institutul de Teatru din București, maestrul Florin Zamfirescu, care va fi prezent la premiera spectacolului!
Bilete: https://www.trybooking.com/CRLAD
https://www.trybooking.com/events/landing/1220183
N. red. MN: Florin Zamfirescu: „Greu de imaginat!
Cătălin Anastase, absolvent UNATC în 1996, după șase ani de școală (Cojar- Zamfirescu), plecat în Australia, cu preocupări din cele mai diverse – fotografie, taxi, UBER și, probabil, multe altele, se întoarce la actorie, după 28 de ani de pauză. „Jurnalul unui nebun”, de Gogol, una din cele mai importante piese ale literaturii dramatice universale, devine piatra de încercare pe care o depășește cu brio acest actor român, deosebit de talentat.
Premiera din Australia se va juca apoi și în România, sper în stagiunea 2024-2025”.
Catalin Ovidiu Anastase: „Mulțumesc din suflet, domnule Profesor, pentru că ați lucrat atât de mult cu mine, ați făcut să se întâmple asta, după atâta timp… Mă simt onorat, măgulit și foarte fericit în același timp, pentru că am reușit să vă bucur, că nu sunt pierdut chiar cu totul și că IATC nu a investit degeaba în mine ore de actorie, vorbire, canto, acrobație, dans și toate celelalte discipline rămase neatinse, aș zice, poate, conservate. Unele elemente aparținând corpului, au trebuit înlocuite, cum ar fi părul. Sper ca audiența noastră Românească din Australia să vadă cât mai multe spectacole, de acum încolo”.

Cu drag și stimă,
Smaranda Kafka.

Mangalia News, 31.05.2024.


Exit mobile version