Cartea mea, dar pentru sufletul tău | Scriitoarea Dora Alina Romanescu a donat Bibliotecii Liceului Teoretic „Callatis” cele mai alese dintre cărțile dumneaei

0
447
Vineri, am avut bucuria de a avea un musafir sensibil și special, doamna Dora Alina Romanescu. Distinsa scriitoare a hotărât să ne îmbogățească spiritual, donând bibliotecii Liceului Teoretic „Callatis” cele mai alese dintre cărțile dumneaei.
Sala de festivități a Liceului Teoretic „Callatis” s-a umplut de „cuvinte potrivite” cu meșteșug. A fost o bucurie, atât pentru elevi, cât și pentru profesori să asculte și să afle cum se nasc scrierile în mintea și sufletul unui scriitor.
Nu credem că a fost „Jocul destinului”, parafrazând titlul unuia dintre romanele doamnei, ci suntem siguri că minunata scriitoare ne-a ales pe noi să devenim tezaur al comorilor sale de suflet știind că aici, la noi, este locul „dorurilor infinite”. Elevii liceului nostru iubesc literatura, unii dintre aceștia fiind ei înșiși tineri scriitori cu sclipiri promițătoare.
Activitatea s-a desfășurat într-un cadru restrâns, intim, elevii pregătind pentru doamna Romanescu câteva momente artistice care să ii aducă bucurie, în semn de apreciere pentru gestul de suflet al acesteia. Începând cu inocența clasei a II-a și încheind cu emoții de liceu, elevii au prezentat momente sensibile și deosebite. S-a cântat, s-a recitat, s-a citit din romanele doamnei, s-au pus întrebări și au avut loc discuții interesante.
Pentru două ore, cotidianul a rămas la porțile liceului, în interior domnind doar lumina cărții.
Doamna Dora Alina Romanescu, vă mulțumim pentru darul dumneavoastră și fiți convinsă că această bogăție este pe mâini bune!
Reamintim că doamna Saveta Georgescu, pseudonim literar Dora Alina Romanescu, a fost directoarea Grădiniței cu Program Normal nr.2 din Mangalia, care în prezent este unitate de învățământ arondată Liceului Teoretic Callatis Mangalia.
„Mulţumesc din suflet conducerii Liceului Teoretic Callatis, cadrelor didactice precum şi elevilor acestei instituţii de elită a învăţământului din Mangalia, pentru momentele deosebite, surprizele neaşteptate cu care m-au onorat şi mi-au învăluit fiinţa într-o infinitate de trăiri şi sentimente. Sunt nespus de fericită pentru că am întâlnit tineri care fac cinste şcolii şi învăţământului românesc. Le doresc să aibă parte de o viaţă binecuvântată cu cele mai alese valori morale, cu succese şi cu un noian de bucurii”.
Cu iubire, Dora Alina Romanescu.

MN: Articolele cu și despre scriitoarea Dora Alina Romanescu, publicate cu mare drag pe Mangalia News sunt AICI și vă invităm să le (re)descoperiți, iar cine dorește să aibă în biblioteca sa romanele cu autograf, din ediția de colecție a prozatoarei Dora Alina Romanescu, se poate adresa în privat autoarei, la telefonul 0742 223 759


Mangalia News, 02.06.2024.



piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press România



Leave a Reply