Centralele producătoare de biogaz vor fi relansate în România de o mare companie americană

0
441
Black Sea Oil & Gas SA (“BSOG”), împreună cu acționarii săi, firma globală de investiții Carlyle (NASDAQ: CG) şi Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (“BERD”), anunţă lansarea BSOG Energy SRL, o nouă companie axată pe dezvoltarea de centrale de biogaz la nivel național.
Cu sediul central în București, România, BSOG Energy va dezvolta centrale de biogaz la nivel național, fiecare amplasament fiind estimat să aibă o capacitate de minimum 15 MW. Carlyle și BERD s-au angajat să susțină activitățile de dezvoltare ale BSOG Energy și să lucreze ȋmpreună pentru expansiunea acestei noi companii.
Misiunea inițială a BSOG a fost de a livra gaze produse pe plan intern consumatorilor români. Prin lansarea BSOG Energy.
“Biogazul rezultă din prelucrarea industrială prin digestie anaerobă a reziduurilor agricole și a altor deșeuri organice cum ar fi gunoiul de grajd, paie si deșeuri alimentare. Emisiile nete de dioxid de carbon generate sunt semnificativ mai mici, sau în unele cazuri negative, în comparație cu metanul de origine fosilă. Din aceste motive, este de aşteptat ca biogazul să joace un rol critic în atingerea obiectivelor climatice ale Uniunii Europene. Se estimează că cererea de biogaz va crește cu 20% pe an în acest deceniu, determinată de politicile de sprijin și de pachetele de stimulente ale Uniunii Europene”, transmit reprezentanții companiei.
Aceștia mai menționează că, având în vedere dimensiunea sectorului său agricol, România dispune de cantităţi substanțiale de deșeuri agricole care rămân neutilizate. (…)
Continuarea, pe economedia.ro



piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press România



Leave a Reply