Companiile care nu încarcă facturile emise în sistemul e-Factura vor fi sancționate. Amenzile pot ajunge până la 10.000 de lei. De la 1 iulie, devine obligatorie și înregistrarea lor în platforma Fiscului în 5 zile de la emitere

0
375
Mesajul postat vineri, 31 mai, pe pagina de Fb a Ministerului Finanţelor:
„Vă reamintim că, de la 1 iunie, nerespectarea termenului-limită de 5 zile lucrătoare pentru transmiterea facturilor în sistemul naţional RO e-Factura se sancționează conform Legii 296/2023.
Mulțumim tuturor contribuabililor care s-au conformat deja noilor cerințe! Până la acest moment s-au încărcat în sistem peste 140 milioane de facturi.
De asemenea, mulțumim tuturor celor care au contribuit la îmbunătățirea sistemului e-Factura prin sugestii și feedback valoros!
Pentru perioada 1 ianuarie – 31 mai 2024 inclusiv, nerespectarea termenului limită pentru transmiterea facturilor în sistemul național privind factura electronică RO e-Factura nu se sancționează”.
De luna viitoare, firmele și persoanele fizice vor trebui să folosească doar sistemul e-Factura pentru emiterea, primirea și înregistrarea facturilor. Ele vor fi verificate, şi mai apoi vor ajunge la client. Atât cel care emite, cât și cel care primește trebuie să fie înscriși în Spațiul Privat Virtual. Cei care vor mai folosi după 1 iulie factura în format clasic, de exemplu, vor risca o amendă de 15% din valoarea facturii. 



piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press România



Leave a Reply