Neptun-Vama Veche – Super proiect de infrastructură rutieră în sudul litoralului! Variantă ocolitoare pentru toată comuna Limanu!

0
687
  • A fost semnat Acordul de Parteneriat între Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – CNAIR și Primăria Limanu, pentru realizarea „Variantei Ocolitoare a Municipiului Mangalia – sector Limanu”.

Super proiect de infrastructură rutieră în sudul litoralului! Variantă ocolitoare pentru toată comuna Limanu!

Fără trafic greu prin interiorul localității Vama Veche și 2 Mai! Fără ore petrecute în blocaje în trafic pentru a ajunge la mare, în Vama Veche sau 2 Mai! Astăzi, la Ministerul Transporturilor a fost semnat Acordul de Parteneriat între Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – CNAIR și Primăria Limanu pentru realizarea „Variantei Ocolitoare a Municipiului Mangalia – sector Limanu”.
Este un succes uriaș pentru comuna Limanu, iar acest proiect aduce comunei Limanu oportunități majore de dezvoltare. Continuăm să dezvoltăm Sudul județului, așa cum am spus.
“Este o mare realizare pentru noi și consider că acest proiect era absolut vital pentru comuna Limanu, mai exact pentru Vama Veche și 2 Mai. În primul rând, ca efect imediat, vom scăpa de traficul greu care acum se desfășoară fix prin mijlocul acestor sate turistice. Va exista, astfel, o fluidizare a traficului în interiorul localităților, mai ales în timpul sezonului estival. În plus, odată cu acest drum, cei care vor să ajungă în Vamă sau în 2 Mai vor scăpa de cumplitele blocajele din trafic dintre stațiuni. Astfel, de la Neptun se va putea merge pe această variantă direct până în Vama Veche, ocolind pe la marginea comunei Limanu. Drumul se scurtează considerabil și este un mare avantaj în vederea fluidizării traficului pentru tot sudul litoralului. Va fi un element de atractivitate și pentru investitorii pentru care ni-i dorim aici, nu doar în turism”, susține Daniel Gheorghe Georgescu, primarul comunei Limanu.
Acordul semnat astăzi dă, astfel, startul procedurilor pentru implementarea proiectului. Următorul pas va fi realizarea unui studiu de fezabilitate și proiectare a lucrărilor, ulterior fiind semnat și contract pentru execuția acestora. Proiectul face parte din Planul de Transport 2021- 2027.
„Este un mare succes și pentru turismul din Sudul litoralului. Acest proiect va susține dezvoltarea turistică a unor zone absolut superbe, dar destul de dificil de accesat. Și aici mă refer punctual la Hagieni, un sat care are un potențial fantastic din punct de vedere turistic. Pentru comuna Limanu, acest proiect de dezvoltare a infrastructurii este extraordinar. Iar rezultatele vor fi vizibile în doar câțiva ani”, a mai spus Daniel Gheorghe Georgescu, primarul comunei Limanu.


Mangalia News, 04.06.2024.



piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press România



Leave a Reply