Site icon Mangalia News

PNRAS – Șansă pentru educație, la Școala Gimnazială Nr.1, Limanu | Lansarea proiectului, miercuri, 5 iunie 2024, de Ziua Învățătorului

Școala Gimnazială Nr.1 Limanu este beneficiara unui proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, în valoare de 1.484.490 lei (fără TVA).
Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS), finanțat prin Planul Național pentru Redresare și Reziliență al României (PNRR), este un proiect implementat în România pentru a sprijini școlile în prevenirea și reducerea abandonului școlar.
Școala Gimnazială Nr.1 Limanu beneficiază, în perioada 2024-2026, de sprijin financiar pentru realizarea proiectului “ȘANSĂ PENTRU EDUCAȚIE LA ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 LIMANU”, din cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS), finanțat de Planul Național pentru Redresare și Reziliență al României (PNRR).
Școala va realiza o serie de acțiuni care au ca obiectiv principal prevenirea abandonului școlar și reducerea părăsirii timpurii a școlii în rândul elevilor din unitatea noastră de învățământ. De la activități remediale, programe educaționale atractive, activități digitalizare proces educațional, la cursuri de formare profesională pentru profesori, proiectul nostru își propune să motiveze și să sprijine elevii în vederea finalizării învățământului obligatoriu.
În contextul Școlii Gimnaziale Nr.1 Limanu, acest program include diverse activități și măsuri menite să sprijine elevii, să îmbunătățească performanțele școlare și să asigure un mediu educațional favorabil tuturor.
PNRAS oferă o oportunitate valoroasă pentru școlile din România, inclusiv pentru Școala Gimnazială Nr.1 Limanu, de a aborda provocările legate de abandonul școlar. Printr-o abordare cuprinzătoare și colaborativă, se pot realiza progrese semnificative în asigurarea unui viitor educațional stabil pentru toți elevii comunității noastre.
Lansarea proiectului are loc miercuri, 5 iunie 2024, la Căminul Cultural din 2 Mai, de Ziua Învățătorului, în prezenta elevilor, părinților și a reprezentanților comunității locale.


Mangalia News, 04.06.2024.


Exit mobile version