Festivalul Lavandei – Povestea mov de la Pecineaga, Constanța, în perioada 8 – 30 iunie 2024!

0
851
Festivalul Lavandei de la Pecineaga, a VI-a ediție: Povestea mov merge mai departe!
Iubitori de… lavandă, pregătiți-vă!
Începând de sâmbătă, 8 iunie și până pe 30 iunie 2024, sunteți așteptați la cea de-a VI-a ediție a Festivalului Lavandei – Povestea mov, de la Pecineaga, județul Constanța. Știm că ați așteptat cu sufletul la gură, în fiecare an, deschiderea sezonului mov din câmpul de la Pecineaga, aflat la 40 kilometri de Constanța și la 12 kilometri de Mangalia, departe de zgomotul și agitația cotidiană. Iată că, nici anul acesta, nu puteți rata o nouă ediție a Festivalului Lavandei de la Pecineaga – o nouă povestea mov, marca „Experiențe Dobrogene“.
La fel ca în anii precedenți, gazdele sunt familiile Bălănică și Todor, care dețin lanul de lavandă de la Pecineaga și vă așteaptă cu drag în tărâmul parfumat, să vă relaxați și să vă conectați cu natura. În curând, lavanda ajunge la maturitate și trebuie culeasă, o parte strânsă în buchețele și uscată, iar o parte va fi supusă procesului de distilare din care vor rezulta apa și uleiul de lavandă, folosite ca atare sau încorporate în produse cosmetice foarte căutate pentru proprietățile lor binefăcătoare.
Vă invităm, așadar, la o experiență… dobrogeană parfumată, cu multe surprize, momente foto neprețuite, realizate de un fotograf profesionist în lanul de lavandă, pe lângăț creațiile gazdelor, deja cunoscute, rama foto supradimensionată, mașina și bicicleta mov, leagăn, băncuțe și alte acareturi.
Dress code: alb – mov, ca să fiți în ton cu… peisajul!
Accesul la Festivalul Lavandei de la Pecineaga este gratuit pentru toată lumea, familiile Bălănică și Todor dorind să împartă bucuria de a simți parfumul proaspăt și gingășia florilor mov. Producția de levănțică este valorificatăț prin brandul „Parfum de lavandă“, sub care apar: apă florală de lavandă, uleiul de levănțică, săpunul cu ulei esențial și bază de glicerină, sare de baie cu ulei și flori din planta aromatică și medicinală atât de îndrăgită.
Pentru direcționare către lanul de lavandă: 0764901779, 0726486652, fam. Bălănică și Todor. Pentru informații legate de excursii / experiențe – Cami Oprea / Experiențe Dobrogene, 0722430187.


Mangalia News, 05.06.2024.



piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press România



Leave a Reply