Premiul I și Premiul III, la Concursul Național de poezii și cântece în limba turcă, pentru elevii Școlii Gimnaziale Nr.1 Mangalia!

0
400
Vineri, 07.06.2024 a avut loc premierea Concursului Național de poezii și cântece în limba turcă „GÜZEL DİLİM” – „FRUMOASA MEA LIMBĂ TURCĂ”. Cu o imensă mândrie și bucurie, anunțăm că doi dintre elevii noștri participanți, Köklünar Silvia-Yağmur și Iusein Emre, au obținut Premiile I și III.
Köklünar Silvia-Yağmur, elevă în clasa a V-a, a obținut premiul I la secțiunea de recitat poezii, cu o interpretare emoționantă a poeziei “Ana Dilim Güzel Türkçem”, autor Rifki Kaymaz. Iusein Emre, elev în clasa a V-a, a câștigat premiul III la secțiunea de recitat poezii, cu o voce melodioasă a poeziei “Bayrak”, autor Arif Nihat Asya. Totodată, dorim să mulțumim doamnei profesoare Memet Sibel pentru sprijinul și îndrumarea constantă oferită elevilor noștri, contribuind semnificativ la pregătirea lor pentru concurs.
Premiile au fost acordate in cadrul unei festivități vineri, 7 iunie, în Sala “Remus Opreanu” a Palatului Administrativ Constanța. La eveniment au participat secretarul general al UDTR, prof. Ervin Ibraim, președinta comisiei de învățământ, prof. dr. Vildan Bormambet, consilier la Direcția Minorități – Ministerul Educației și inspectorul școlar Icbal Anefi. La festivitatea de premiere au mai luat parte: subprefectul Șenol Ali, consilierul Serpil Murtezaoğlu – Ambasada Republicii Turcia la București și consulul Ayça Dolukup – Consulatul Republicii Turcia la Constanța. Concursul, desfășurat în perioada 5-7 iunie, a reunit 50 de elevi la secțiunile recitare, clasele V-VIII și IX-XII precum și interpretare cântece în limba turcă, clasele V-III și IX-XII.
Victoria elevilor noștri este o dovadă a diversității și incluziunii cultivate în cadrul școlii noastre. Suntem mândri de elevii noștri, indiferent de etnie sau limbă maternă și le oferim tot sprijinul necesar pentru a-și dezvolta talentele și a-și atinge potențialul maxim. Acest succes ne motivează să continuăm eforturile de a promova diversitatea culturală și lingvistică în școala noastră, creând un mediu educațional primitor și incluziv pentru toți elevii.
Încă o dată, felicităm elevii noștri, Köklünar Silvia-Yağmur și Iusein Emre, pentru această realizare remarcabilă! Le dorim mult succes în continuare și suntem convinși că vor avea un viitor strălucit!
Echipa managerială,
Director, prof. Florin MIRON,                                                                                    Director adjunct, prof. Ana GAIDARGIU.


Mangalia News, 10.06.2024.



piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press România



Leave a Reply