O cronică literară a cărții „Din preistorie în viitor”, de Victor Ravini, în Revista Scrisul Românesc, semnată de Mircea Pospai

0
507
… „O carte cu titlul „Din preistorie în viitor”, semnată de Victor Ravini, este normal să atragă atenția. Cu atât mai mult cu cât numele autorului este cunoscut acum de mai puțini oameni din țară, deși aici are sorgintea și parte a activității. Este și motivul pentru care notăm, mai întâi, că Victor Ravini s-a născut în 1943, la Caracal, absolvind Facultatea de Filologie a Universității din Timișoara, cu specializarea română-germană, în anul 1966. A lucrat în țară ca profesor și traducător, a publicat și patru romane, iar din 1985 a plecat în Suedia, unde a luat studiile de la capăt și a absolvit Facultatea de Știință a religiilor și un Master în Arta religiilor. A trebuit, după 20 de ani, să resusțină acolo examenele pentru liceu, apoi a urmat și studiile universitare menționate. În Suedia a lucrat ca profesor și lector universitar, a publicat în numeroase reviste și a scris câteva cărți, fi ind membru al Uniunii Scriitorilor din Suedia și al Uniunii Scriitorilor din România”.
Cronica integrală, semnată de Mircea Pospai, aici:

Sursa: Scrisul românesc, Craiova, 03_2024.

Vă invităm să citiți și:

Acest volum, ca și alte cărți memorabile, semnate de Victor Ravinipot fi procurate de aici.
MN: Studii literare valoroase, ce poartă semnătura scriitorului, eseistului, publicistului român Victor Ravini, stabilit în Franța, sunt publicate de  Mangalia News, puteți viziona AICI.

Mangalia News, 14.06.2024.



piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press România



Leave a Reply