Site icon Mangalia News

„Zilele Europene ale Arheologiei”, sărbătorite de Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, în parteneriat cu Primăria Comunei Grădina și Palatul Copiilor Constanța

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, în parteneriat cu Primăria Comunei Grădina și Palatul Copiilor Constanța, organizează, în perioada 14-16 iunie 2024, o serie de evenimente dedicate copiilor și tinerilor, acțiuni desfășurate cu ocazia sărbătoririi „Zilelor Europene ale Arheologiei”.
Startul activităților distractive va fi dat vineri, 14 iunie, la Palatul Copiilor Constanța din Str. Soveja nr. 17, mun. Constanța, unde, în intervalul orar 13:00 – 17:20, copiii cu vârste între 8 și 14 ani sunt invitați să participe la trei ateliere de modelaj figurativ și zoomorf cu decor neolitic și antic. Atenție! În această zi, locurile sunt limitate! Cei interesați să participe sunt rugați să apeleze numărul de telefon 0723019616, pentru înscriere.
Sâmbătă și duminică (15-16 iunie – orele 10:00-17:00) vom sărbători Zilele Europene ale Arheologiei în curtea Grădiniței cu Program Normal Grădina din comuna Grădina, jud. Constanța. Aici, specialiștii Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, alături de numeroși colaboratori, vor coordona ateliere de creație (modelaj, desen, pictură) și jocuri, activități dedicate publicului larg, în special tinerilor.
Cercetașii României sunt alături de noi pentru a prezenta participanților istoria și caracteristicile organizației, tehnici de supraviețuire și orientare în natură, primul ajutor, noduri folositoare și jocuri cercetășești.
Tinerii de la Cercul de ceramică din cadrul Palatului Copiilor Constanța vor deveni, pentru două zile, profesorii celor care li se vor alătura în redescoperirea metodelor antice de realizare a obiectelor din lut.
Elevii și profesorii de la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria” Constanța au pregătit surprize ce așteaptă a fi descoperite în cadrul atelierului de pictură.
Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța va oferi posibilitatea copiilor de a schimba între ei cărțile citite prin proiectul Raftul Verde. De asemenea, atelierul de lectură, organizat de bibliotecari cu experiență, va sta la dispoziția celor curioși să cunoască poveștile frumoase ale copilăriei.
Membrii Asociației Studențești ,,HISTORIPOL” vor citi celor mici „Legendele Olimpului” și vor coordona jocuri distractive.
Alături de noi se vor afla cadre didactice de la Școala Gimnazială nr. 1 Grădina și de la Grădinița cu Program Normal Grădina, precum și membri ai Asociației „Dobrogea Străbună”.
Mulțumim sponsorului nostru On Plonge Junior, precum și partenerilor și colaboratorilor pentru implicarea de care au dat dovadă și pentru eforturile depuse în promovarea patrimoniului cultural dobrogean și a respectului față de acesta.
Accesul la eveniment este gratuit.
Vă așteptăm în număr cât mai mare!
Pentru detalii suplimentare, ne puteți contacta la numărul de telefon 0723019616.
Oana Grigoruță,
Muzeograf.


Mangalia News, 14.04.2024.


Exit mobile version