Seri de film la Sulina, între 19-23 iunie 2024, la Muzeul Farul Vechi, oferite de Tulcea Film Society

0
453
Serile de film „Tulcea Film Society” se întâmplă pentru prima dată la Sulina, în perioada 19-23 iunie, în fiecare seară, de la ora 21:30. 
De văzut cinci filme bune din anii recenți, nominalizate și premiate la festivaluri de film internaționale, urmate de discuții sub cerul liber, pe pajiștea din curtea exteioară a uneia dintre cele mai emblematice clădiri istorice din Delta Dunării – Farul Vechi.
Muzeul Farul Vechi (Sulina, str. a II-a, nr. 43).
Intrarea la proiecții este liberă în limita locurilor disponibile.
Filmele sunt subtitrate în limba română.
Miercuri, 19 iunie, 21:30 – Cruciada copiilor / La croisade (Franța, 2021, r. Louis Garrel)
Abel și Marianne descoperă că fiul lor de 13 ani a vândut obiectele de valoare ale familiei pentru a finanța un proiect ecologic secret în Africa, despre care el crede că va salva planeta. Detalii: AP-12, comedie SF, 68 min.
Joi, 20 iunie, 21:30 – La stejarul bătrân / The Old Oak (Marea Britanie, Franța, Belgia, 2023, r. Ken Loach).
Într-un sat minier din nord-estul Angliei, aflat în declin de zeci de ani, The Old Oak este ultimul pub rămas deschis și singurul spațiu care adună oamenii din comunitate împreună. Proprietarul, TJ Ballantyne, luptă să mențină pub-ul deschis, însă situația se complică odată cu sosirea refugiaților sirieni. Detalii: AP-12, dramă, 112 min.
Vineri, 21 iunie, 21:30 – Băiatul și stârcul / Kimitachi wa dô ikiru ka (Japonia, 2023, r. Hayao Miyazaki)
Îndurerat de dispariția mamei sale, Mahito întâlnește un stârc vorbitor, alături de care se aventurează într-o lume fantastică.
Detalii: AP-12, desene animate, aventură, 124 min. A câștigat Oscarul pentru cea mai bună animație.
Sâmbătă, 22 iunie, 21:30 – Jucăria nouă / Le nouveau jouet (Franța, 2022, r. James Hut)
Inspirat de comedia clasică „Le Jouet” din 1976, regizată de Francis Veber, filmul urmărește povestea lui Sami, proaspătul angajat al unui magazin cu produse de lux, deținut de Philippe Etienne, cel mai bogat om din Franța.
Detalii: AG, comedie, 112 min.
Duminică, 23 iunie, 21:30 – Stejarul și locuitorii săi (Franța, 2022, r. Laurent Charbonnier, Michel Seydoux)
A fost odată ca niciodată un stejar de 210 ani, devenit regele pădurii. Acest film spectaculos de aventură reunește o distribuție extraordinară: veverițe, gărgărițe, gaițe, furnici, șoareci de câmp – mica lume vibrantă și zumzăitoare din jurul acestui copac maiestuos care îi primește, îi hrănește și îi protejează pe toți, de la rădăcini până în vârf. O odă poetică adusă vieții și naturii. Detalii: AG, documentar, aventură, 80 min.
17-21 iunie, ora 17:00 – Tabăra Sulina – Masterclass de educație audiovizuală susținut de Alecu Vitzentzatos – Maximum 15 participanți – Vârsta: 14-20 de ani.
***
Tulcea Film Society este un proiect ce își propune îmbunătățirea ofertei de educație non-formală din județul Tulcea, cu accent pe educația audiovizuală și cultura cinematografică, domenii care nu sunt prinse încă în programa școlară și sunt insuficient cultivate și promovate în comunitatea locală.
Proiect cofinanțat cu sprijinul Consiliul Județean Tulcea.
Parteneri: Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion”, Tulcea, Direcția Județeană de Sport și Tineret Tulcea, Inspectoratul Școlar Județean Tulcea, Liceul Teoretic „Jean Bart” Sulina, Asociația Cu Drag Din Sulina, Liceul de Arte „George Georgescu”, Tulcea, Colegiul Național „Spiru Haret”, Tulcea.

Mangalia News, 16.06.2024.



piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press România



Leave a Reply