SUSȚINEM ‘Născut pentru Sport’, un proiect FĂRĂ PRECEDENT!

0
466

SUSȚINE Născut pentru Sport, un proiect FĂRĂ PRECEDENT!

„Îmi doresc enorm ca, în România, țara în care OBEZITATEA INFANTILĂ s-a… “urcat”, în mod rușinos, pe podiumul Europei, să se ia, cu adevărat în serios, Educația fizică și Sportul, ca parte integrată a MARII EDUCAȚII a unei nații. Echipa Născut pentru Sport a înțeles importanța educației fizice și a sportului și, de 13 ani, a inițiat o campanie permanentă, numită generic „EU SUNT NĂSCUT PENTRU SPORT, IAR VOI TRIMITEȚI COPIII LA SPORT!”, campanie prin care și-a propus (și a și reușit!) să conștientizeze opinia publică în legătură cu importanța de necontestat a mișcării și să demonstreze faptul că sportul trebuie privit ca un stil de viață sănătos, menit să dezvolte armonios.

Noi spunem așa… și cred că nu greșim: ”Educația unui popor prin sport, prin promovarea efectivă a marilor valori, ca repere de referință în formarea unor caractere de învingători pentru micuții noștri, este un DREPT. Motiv pentru care noi ne-am asumat obligația, dar și dreptul, să-l slujim!”

De peste 13 ani am inițiat și dezvoltat, prin Asociația Junior SPORT, proiectul național Născut pentru Sport – cel mai complex proiect din România de educație și cultură sportivă pentru copii – care are două produse principale de manifestare – Revista Născut pentru Sport (editată atât în ediția națională (distribuție în București și județul Ilfov), cât și ediții județene) și acțiunea Azi sunt profu’ tău de sport! (acțiune ce are loc în școlile cu clasele I-VIII). La această acțiune participă marile valori ale sportului – campioni naționali, europeni, mondiali și olimpici, antrenori, președinți/directori de cluburi/federații sportive. Aceștia vorbesc elevilor despre importanța sportului ca factor determinant de sănătate, despre frumusețea sportului de performanță, dar le vorbesc și despre povestea lor de succes. În cadrul acțiunii, aceștia susțin, cu elevii, ora de educației fizică și sport, iar la final le oferă, GRATUIT, cu autografe, Revista Născut pentru Sport. În cadrul acțiunii au loc și demonstrații sportive.

Prezența în școli a marilor valori ale sportului este una motivantă și determinantă pentru cei mici. Empatia sportiv/antrenor/manager în sport-elev este una certă, demonstrată, în timp, în toți anii de implementare a acestui proiect. Iar demonstrațiile sportive realizate în cadrul acțiunii “Azi sunt profu’ tău de sport!” aduc un plus motivațional pentru elevii încă nepracticanți de sport, pentru ca aceștia să se apuce de sport, fie doar ca plăcere, nu neapărat pentru a performa.

Edițiile județene ale Revistei Născut pentru Sport sunt realizate în cadrul unor caravane județene. Până în prezent am realizat astfel de caravane în:
– județul Mureș (am realizat două ediții: ediția I în limba română (2017) și ediția II-a în limba maghiară (2018).
Detalii despre aceste 2 ediții:
https://nascutpentrusport.ro/caravana-nascut-pentru…/
– județul Timiș (în perioada 2019-2023 am realizat 5 ediții, iar în 2024 suntem în plină desfășurare cu ediția a 6-a.
Detalii despre primele 5 ediții:
https://nascutpentrusport.ro/caravana-educatiei-judetul…/
– în județul Argeș (în 2024 suntem în plină desfășurare cu ediția I).
Detalii despre această primă ediție aici:

Istoricul revistei noastre:
https://nascutpentrusport.ro/revista/
Alte campanii și proiect “marca” Asociația Junior Sport:
https://nascutpentrusport.ro/category/campanii-proiecte/

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Știți care este visul meu? Să primească, cât mai mulți elevi, din cât mai multe zone ale țării, GRATUIT, direct în școli, Revista Născut pentru Sport, de la marii campioni ai României, cu autografele acestora, în cadrul acțiunii “Azi sunt profu’ tău de sport!”, acțiunea noastră de suflet! Sper să devină și visul tău!” – Beatrice Mercado.


Mangalia News, 17.06.2024.



piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press România



Leave a Reply