Ziua României și a Românilor, pe Broadway – ‘The Romania Day On Broadway’, cel mai mare festival românesc din Statele Unite ale Americii! FOTO-VIDEO

0
692
The Romania Day on Broadway, cel mai vechi Festival românesc din Statele Unite, un eveniment extraordinar, menit să ofere o perspectivă captivantă asupra culturii și valorilor românești, chiar în inima New York-ului.
Duminică, 16 iunie 2024, a fost o zi cu muzică, dans, mâncare și suveniruri, o ocazie de neratat de a învăța mai multe despre modul românesc de a te bucura de viață și de a gusta din glorioasa bucătărie românească.
Amplasat pe fundalul renumitului Canion al Eroilor de pe Broadway’s Financial District, participanții s-au putut răsfăța cu momente unice și vibrante de muzică, delicii culinare și folclor, creând o celebrare de neuitat și remarcabilă a patrimoniului românesc.

Urmăriți aici minunate momente folclorice românești cu Ansamblul VATRA din Montreal, Canada: https://www.facebook.com/vatradansmd/reels/

Ziua României și a Românilor pe Broadway

„Cel mai mare festival românesc din Statele Unite ale Americii tocmai s-a încheiat în aplauzele românilor și a celor care au dorit să sărbătorească “Romania Day On Broadway,” chiar în proximitatea taurului de pe Wall Street din Districtul Financiar newyorkez.
Festivalul, cu o istorie de peste douăzeci de ani, a adus emoție și bucurie în inimile românilor și i-a încântat pe toți cei prezenți, cu tradițiile și delicatesele gastronomice autentice.
Mii de oameni au avut ocazia să se simtă mai aproape de țara lor natală, iar alții să descopere pentru prima dată farmecul României.
Evenimentul a beneficiat de susținerea și prezența Ambasadei României în SUA, Consulatului General al României la New York, Misiunii ONU a României la New York, Institutului Cultural Român de la New York și Ambasadei Republicii Moldova în SUA. Reprezentanții acestor instituții au salutat călduros comunitatea românească prezentă, accentuând importanța legăturilor culturale și identitare.
Mulțumim tuturor pentru participare și vă așteptăm cu drag la ediția viitoare!” – Consulate General of Romania in New York.
Site-ul oficial al Festivalului, aici: https://romaniabroadway.com/
Citiți și: „Romania Day on Broadway”: Peste 6.000 de mici tradiţionali au sfârâit pe grătarele din inima New York-ului


Mangalia News, 18.06.2024.



piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press România



Leave a Reply