Oficial! Șantierul Damen Mangalia intră în insolvență! Tribunalul Constanța a deschis procedura legală (document)

0
618

Damen Shipyards Mangalia SA a fost înființată în anul 1997 și are sediul social în Mangalia, pe strada Portului nr. 1, având ca obiect de activitate construcția de nave și structuri plutitoare. Acționar majoritar este Șantierul Naval 2 Mai SA, cu 51%, în timp ce compania olandeză Damen Holding BV deține 49%.

Tribunalul Constanța a decis, miercuri, 19 iunie 2024, ca Damen Shipyards Mangalia SA (Șantierul Mangalia) să intre în insolvență!

În 2021, Damen Shipyards Mangalia SA a declarat 1.907 angajați, pierderi peste 77,98 milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 552,48 de milioane de lei.
Șantierul Naval 2 Mai SA este controlat de Ministerul Economiei, cu 93.88781 %, de o Listă Persoane Fizice, cu 5.92 %, dar și Persoane Juridice, cu 0.19 %.

Minuta, pe portal.just.ro

Mai mult, în ziuaconstanta.ro
Radio Constanța: Tribunalul Constanţa a deschis procedura de insolvenţă a Damen Mangalia, iar CITR filiala Bucureşti a fost numită administrator judiciar, conform unui comunicat de presă al CITR.
Principalele termene dispuse de instanţă în acest dosar sunt: 2 august 2024 – înregistrarea cererilor de admitere a creanţelor asupra averii debitorului; 22 august 2024 – termenul de verificare a creanţelor, de întocmire şi publicare în BPI a tabelului preliminar de creanţe; 27 august 2024, ora 12 – data primei şedinţe a Adunării creditorilor.
‘În acest proiect complex vom contribui cu tot know how-ul echipei CITR acumulat pe parcursul a peste 22 de ani în gestionarea unor restructurări prin procedura insolvenţei cu impact major în economia noastră. În următoarea perioadă, echipa CITR va analiza activitatea companiei pentru a înţelege în profunzime businessul şi pentru a identifica condiţiile în care este posibilă redresarea. Ne propunem să asigurăm cât mai multă stabilitate şi claritate tuturor celor implicaţi. Aşa cum v-am obişnuit, vom asigura transparenţa întregului proces’, a declarat Paul Dieter Cîrlănaru, CEO CITR, în comunicat.
Rolul administratorului judiciar, conform mandatului legal, este acela de a găsi soluţiile optime pentru redresarea companiei. Primul pas din procedura de insolvenţă va fi înţelegerea businessului şi a părţilor care fragilizează performanţa companiei, definirea strategiei de redresare şi planul pentru realizarea acesteia.
Damen Shipyards Mangalia este situat pe litoralul Mării Negre din România şi este o societate de tip Joint Venture creată de Damen şi Guvernul României, în care Damen este responsabil de managementul operaţional al şantierului.
Şantierul a fost cunoscut iniţial sub numele de Şantierul Naval 2 Mai Mangalia şi a început să construiască nave noi în 1976. În 1997, Daewoo-Mangalia Heavy Industries S.A. a preluat controlul şantierului şi şi-a schimbat focalizarea către construirea de nave mari de containere, vrachiere şi cisterne. La sfârşitul anului 2017, Damen a achiziţionat acţionariatul Daewoo şi în vara lui 2018 a preluat controlul operaţional.
CITR activează pe piaţa de insolvenţă şi restructurare din România din 2008 şi este o companie Impetum Group.

Mangalia News, 20.06.2024.



piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press România



Leave a Reply