Emil Ghinea, ‘King of the Hill’ la Cupa Mediașului 2024, a doborât și recordul traseului | FOTO/VIDEO

0
536
Cupa Mediasului, etapa a a treia din Campionatul National de Viteză în Coastă s-a desfășurat în weekendul ce tocmai a trecut, 15-16 iunie 2024, aducând la start un număr de 56 de piloți. 
Marele învingător, dar si titlul de „King of the Hill” i-a revenit mangaliotului Emil Ghinea, care a concurat la bordul modelului Norma M20F, după ce, în manșa secundă, a fortat si a reusit să o câștige cu o diferentă de puțin peste 2 secunde. In prima manșă de concurs, pilotul Norma a reusit al doilea timp, fiind foarte, foarte aproape de Julian Răduță, care reuseste sa obtina timpul de referinta, bucuresteanul obtinand un timp de 1 minut si 26,231 sec., iar Emil 1 minut si 26,367 sec. pe cei 3 km ai traseului.
Odată cu optimismul si vibe-ul pozitiv din mansa secundă, pe lângă obtinerea victoriei la general in Cupa MediasuluiEmil a reusit să doboare si recordul traseului de la Mediaș, acesta fiind detinut de Emil Nestor din 2019, atunci cand la bordul unui model Norma M20FC reuseste sa obtina recordul.
Pe locul secund a venit Julian Raduta, cu al sau model Osella PA 2000, fiind la cea de-a doua sa clasare pe podium la OPEN din acest sezon, reusind la etapa de la Ranca sa se claseze pe pozitia a treia, aceeasi pozitie pe care a venit si Radu Benea cu modelul Ferrari 488 Challenge Evo. Timisoreanul a reusit sa obtina si prima pozitie la Categoria I, acolo unde a fost urmat de Armando Battocchi, tot pe un model Ferrari 458 Challenge. Resiteanul Claudiu Ciuca a venit pe pozitia a treia in aceasta categorie cu modelul Seat Cupra Leon TCR, insa este invingator in cadrul Grupei 3, urmat de Bogdan Duma si de Bogdan Toma pe podiumul grupei. 
Următoarea etapă din Campionatul National de Viteză în Coastă va avea loc la sfârșitul lunii iunie, în perioada 29-30 iunie 2024, la Harghita Băi.
Clasamente si timpi de la Cupa Mediasului – live.fras.ro


Mangalia News, partener media al pilotului Emil Ghinea, 21.06.2024.



piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press România



Leave a Reply