David Popovici, medaliat cu Aur la probele de 100m liber și 200 m liber, la Europenele de nataţie de la Belgrad, 2024 | Cronică sportivă de Beatrice Mercado | FOTO/VIDEO

0
448
După aurul de la 100m liber, David Popovici a cucerit medalia de aur și în proba de 200 m liber, la Campionatele Europene de nataţie de la Belgrad. El s-a impus la o mare diferenţă, cu timpul de 1 min 43 sec 13/100. Chiar dacă timpul său a fost inferior performanţei sale realizate în urmă cu doi ani la Roma, recordul competiţiei – 1 min 42 sec 97/100). Bravoooo!
Aici puteți vedea cursa de 200m:
„Acum 2 ani, i-am scris o scrisoare lui David…, ICON-ul planetei, chiar de ziua lui, pe 15 septembrie 2022, când împlinea 18 ani… Iată scrisoarea:
La mulți ani cu soare în suflet David Popovici, ALIEN al apelor… Noi, românii de rând, te prețuim nespus, fie doar în “gând” de inimă. Respect ai, de la noi, infinit! Îți mulțumim că ne duci țara într-o lume a celor MARI, DAR MARI, în sportul mondial. Tu, un tânăr de 18 ani. Frumos, modest, cu un vino încoa teribil. Despre tine doar cu admirație putem vorbi, dar o admirație în…. neputință de a face mai mult. Reprezinți… discreția aceea din “laboratorul” performanței, unde doar se muncește (fără a se plânge de nimic), unde, zi după zi, se strânge, din ce în ce mai tare, din dinți, în scrâșnet de ambiție de vis ce se dorește a fi doar împlinit. Într-un sport ca înotul, cu o concurență acerbă la nivel mondial, unde miimea de secundă face diferența dintre învingător și învins, să te situezi pe asemenea locuri, la marile competiții ale lumii, este ireal de frumos.
Noi nu am fost pregătiți să te avem. Rostim, ca un lait motiv, un WoW și atât. Ce să-ți oferim când nu putem oferi mai mult? David Popovici… Ești FENOMENTUL PLANETEI și ne-ai readus în simțire (o uitasem) gâtuirea emoției și mândria când comentatorii lumii te elogiază, când camera de filmat oficială a competițiilor internaționale face încadrarea mai întâi pe tine, ca simbol, în sine, al înotului.
Ai apărut rapid, precum și înoți. Cu zâmbetul tău irezistibil, mucalit și parcă din altă lume, reprezinți chezășia… nepierderii speranței. Cu tine nu avem îndoieli și spunem, cu certitudine, că viitorul sportului românesc are viitor. Ești idol, ești punct de referință, ești imaginea în clar a ideii că, dacă vrei, se poate face performanță chiar și într-o realitate românească tristă, în care constatăm că nu există respect și interes pentru sport, nefiind condiții ideale pentru a performa. La tine totul pare uluitor de ușor, iar bucuria cu care ne faci să căscăm ochii mari și să silabisim, PLINI de uimire WoW-ul lait motiv, este molipsitoare. Ești mândrie națională, europeană și mondială. Ești David Popovici. Fără a te merita, ca și națiune. Însă ești român și îți mulțumim”.
Povestea de succes a marelui sportiv a fost promovată, în același an, 2022, în Revista Născut pentru Sport, ediția națională, nr. 2.


Mangalia News, partener media al Revistei Născut pentru Sport, 22.06.2024.



piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press România



Leave a Reply