27 iunie, Ziua Mondială a Pescuitului! 10 secrete ale CIORBEI DE PEȘTE | Ce este STORCEAGUL

0
360
1. Nu există ciorbă de pește lipovenească, ucraineană, românească sau turcească. E marketing pentru turistii naivi.
2.Nu apa de Dunăre dă gustul ciorbei de peste. Apa este incoloră, insipidă si inodoră. Dar, poti să le-o arunci turistilor…
3. Ciorba de peste se face doar cu patru legume: cartofi, ceapa, ardei si rosii. Orice alta legumă adaugată strică gustul ciorbei. Deci reteta nu prea merge interpretata. Iarna, pescarii foloseau doar cartofi si ceapa.
4.Este impropriu numit borș de pește, pentru că este acrita cu otet, nu cu bors din tarate. Denumirea corectă este ciorba de peste. Borș este denumirea rusească.
5.Secretul ciorbei de pește constă in folosirea a cat mai multe specii de peste. Pescarii foloseau minim cinci tipuri de peste gras si mai slab.
6.Pescarii, dupa ce curatau pestele lasau in el icrele, laptii si basica. Acestea dau o savoare deosebita ciorbei.
7. Pentru o ciorba de peste reusita, folositi doar peste din Deltă sau Dunăre. Pestele de crescatorie, din cauza hranei cu care este alimentat, are alt gust. Mult mai slab.
8.Cea mai buna ciorba de peste se face din peste proaspat. Congelarea lui strica gustul ulterior al ciorbei.
9. Ciorba se drege cu otet, sare si leustean. Un gust deosebit are daca este mancat cu mujdei de usturoi.
10.Pescarii nu mănâncă ciorba în farfurie cu pește în ea. Peștele se scoate pe un platou din lemn numit Stablea si se mănâncă cu mujdei. Apoi se mănâncă ciorba, după pește.
Poftă bună!!!

Despre renumitul storceag, aici: Storceag, de la noi, din Delta Dunării – rețetă originală, pescărească și aici: STORCEAG – rețetă ”de la mama ei”, din Delta Dunării [FOTO/VIDEO]

 


Mangalia News, 27.06.2024.



piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press România



Leave a Reply