Ianis! Ianis Hagi! – Câteva considerații de Elena Copaciu

0
298
Despre performantele nationalei de fotbal a Romaniei se va vorbi mult timp de acum inainte! Acest campionat european marcheaza nu numai consacrarea generatiei care ne entuziasma la U21 in 2019, dar si o emancipare a galeriei românești, cu români de pretutindeni, care a luat si ea prin surprindere mapamondul, prin exuberanta, disciplina si numar! Si fidelitate fata de echipa in orice situatie. Echipa nu-si putea dori mai mult de atat de la sustinatori!
Cateva cuvinte despre Ianis Hagi. Hulit, persiflat, ironizat, jignit la modul josnic de oameni si jurnalisti cu pretentii, el si-a vazut de pasiunea vietii sale, fotbalul! Nu a venit in fotbal pentru a face placere tatalui. Joaca din pasiune si da tot ce poate pentru echipa! A ramas modest, cu mult bun simt, si-a croit un proiect de viata demn de toata admiratia. Nu a dat declaratii sforaitoare si nici pline de frustrari de pe banca de rezerve. A declarat ca tactica este a antrenorului si stie el ce face.
A revenit, dupa o grea accidentare, la un nivel european de performanță. Se putea retrage sa isi vada de milioanele de euro castigate prin munca lui, desi putea sa se bizuie fara efort pe cele ale parintilor sai, si sa isi vada de tanara sa familie.
Cand Reuters spune că si-a creat deja propriul nume in fotbal, este o consacrare. Este urmărit in țară de campanii mizerabile de presă. Jurnalisti cu pretentii, precum cei de la adevarul.ro, nici nu au asteptat sa ajunga bine la Wurzburg si au si pus titluri: Ianis nu a salutat suporterii la sosire la hotel, Ianis a plecat botos la vestiare dupa victoria echipei, Ianis canta la portavoce desi nu merită, Ianis pleaca la vestiare fara sa salute suporterii, etc. Afirmatii care in epoca social media sunt rapid demontate, dar articolele denigratoare rămân!…
Niciun alt fotbalist român nu a mai fost vizat de campania de denigrare de care a avut parte Ianis. Si asta spune multe! Noroc că Reuters si multe alte publicatii de prestigiu ii fac dreptate!
Mie, astfel de “jurnaliști” îmi reamintesc de Eugen Barbu, care îl lapida pe Rodion Cămătaru în paginile revistei Săptămâna, până l-a trimis la psihiatru! Asta vreti? Bravo, meritati premiul Eugen Barbu la comentariu (ne) sportiv!
Bravo, Ianis! Hai, România!
Bravo, domnule Gheorghe Hagi, pentru că nu ati plătit presa pentru Ianis!
https://www.reuters.com/…/hagi-junior-making-his-own…/



piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press România



Leave a Reply