Chiar dacă am pierdut ultimul meci din optimi, am câștigat pe termen lung. Am reconsiderat bucuria, în armonie de nație. Suntem pe drumul de a conta, pe viitor, în FOTBALUL MARE! – Beatrice Mercado

0
283
A fost Anghel. Acum este Edi. Dar aceeași… bancă. A fost Gheorghe. Acum este Ianis. Dar același nr. 10… Însă, aceeași șansă de a putea să ajungem acolo unde merităm. Azi am pierdut, dar am câștigat pe termen lung. Am reconsiderat bucuria în armonie de nație. Suntem pe drumul de a conta, pe viitor, în FOTBALUL MARE. A trecut “eclipsa” performanței? Se pare că da. Doamne, ce mult ne-ar fi trebuit o calificare în sferturi! Dar, să nu disperăm. Cel mai mare câștig este, însă, emulația cu neamul nostru.
Oare ne-am reconectat la PATRIOTISM, ca sens de viață? Ce bine ar fi… Am reconsiderat sensul cuvântului TUPEU? Super, dacă așa stau lucrurile. Am șters “etichetele” puse, nouă, de presa europeană, cum că suntem o echipă mediocră? În fond, tot ceea ce s-a reușit, la acest campionat, a fost redobândirea încrederii în forțe proprii, reformatarea stimei de sine. Azi am determinat pe unul de-al lor, să se dea, la propriu, cu capul, de poartă. De ciudă că nu ne poate face. Ce mult contează NEAOȘUL românesc din “sângele” echipei noastre.
Dragă bătrân continent EUROPA, până la urmă te vom cuceri. Eu zic, pe viitor, să ne ții pumnii strânși. Mai ai, tu, echipe cu sânge sută la sută al aceluiași popor? Întreb și eu, pentru un prieten. Și încă ceva. Neamțul vieții care ne-a blocat, pe nedrept, într-un moment care putea să se finalizeze cu un gol, ce “sânge” curge în el? Nu cred că cel al bunei cuviințe. Să fie de capul lui!
Edi Iordanescu, ai renunțat la oferta arabilor, pentru mândria asta de echipă. Ce bine că, în tine, “mișcă” ceva. Sunt convinsă că vei reuși să aduci această echipă de SUFLET pe marile “scene” fotbalistice ale lumii. Este doar o chestiune de timp. Eu cred în tine. Doar să nu ne pierdem în stigme de tot felul. ROMÂNIA EEEE! Galbenul românesc, versus portocaliul olandez. A câștigat portocaliul. Dar ce știu sigur este că NOI am câștigat la spectacol, la atitudine, la credința, din nou, în fotbalul românesc, la reconsiderarea, în sine, a respectului pentru performanța în sport.
Ne-am reconfigurat ca neam. S-a produs un declick și sper să nu-l “înfrângem”, în stilul nostru caracteristic. Toată țara noastră a vibrat la unison, în strângere de pumni și în rugăciuni. Dar, din optimi, ne ducem acasă, însă ceva victorios avem. Sufletul pus! Simțim din nou. Nu frustrare, ci Admirație.
ECHIPA DE SUFLET, DIN SUFLETELE NOASTRE S-A ÎNCăRCAT. Edi Iordănescu, CREDEM ÎN TINE. ȘI ȘTII CEVA? CREDEM ÎN TINE PE TERMEN LUNG.
Beatrice Mercado, 3 iulie 2024, București.


MangaliaNews, 04.07.2024.



piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press România



Leave a Reply