Lider în clasamentul Campionatului Național de Viteză în Coastă, Emil Ghinea a dominat categoric prima zi, la Reșița – Memorialul Werner Hirschvogel

0
580
Învingătorul ultimelor două ediții și “regele” coastei reșițene – Emil Ghinea (Norma M20F Evo) – a stabilit timpul de referință în toate cele 5 urcări ale zilei de sâmbătă, apropiindu-se de propriul său record din urmă cu un an.
Lider în clasamentul la zi al Campionatului Național de Viteză în Coastă, pilotul de la malul Mării Negre a reușit să-și impună ritmul încă din manșele de recunoaștere, când a oprit cronometrul pentru un BEST TIME de 2:11,592 obținut în a treia urcare a zilei. La aproape 8 zecimi în urma sa s-a clasat și brașoveanul Octavian Ciovică (Radical SR8 Evo) – care a stabilit timpul de referință pentru Trofeul Național Masters, în vreme ce TOP3-ul absolut din recunoașteri a fost completat de nimeni-altul decât Horațiu Ionescu-Cristea (Porsche 991 GT3 MR), care a oprit cronometrul la 2:14,900. Obișnuit cu traseul de pe Valea Domanului, bănățeanul Radu Benea (Ferrari 488 Challenge Evo) a încheiat prima parte a zilei la o diferență de 2,6 secunde de pilotul bucureștean, în vreme ce Jerome France – la prima prezență cu monopostul Wolf – a completat TOP5-ul, acesta din urmă adoptând un ritm precaut și de învățare al mașinii. Manșele de recunoaștere n-au fost lipsite de incidente, și după ce Ciprian Ciobotaru (Mitsubishi Lancer Evo)  s-a oprit – din motive tehnice – chiar în prima manșă de recunoaștere, în cea de-a treia urcare, reșițeanul Claudiu Ciucă (Seat Cupra TCR) s-a izbit violent de glisiera metalică. În acest ultim caz, s-au înregistrat doar pagube materiale, pilotul fiind nevătămat.
Partea secundă a zilei de antrenamente l-a găsit pe Emil Ghinea în aceeași postură dominatoare, mangaliotul reușind să-și impună ritmul în ambele urcări de antrenament cronometrat, stabilind astfel și timpul de referință al zilei la 2:08,577 – cu mai puțin de-o secundă față de recordul său propriu din 2023 [2:07,970]. Deși în prima manșă de antrenament nu a cedat decât 3 zecimi, Octavian Ciovică n-a avut ce face în cea de-a doua – și implicit ultima urcare a zilei – unde a pierdut peste 3 secunde. În urma sa – la doar 3 zecimi diferență – Jerome France a completat TOP3-ul zilei, scoțând astfel în evidență profesionalismul și nivelul de experiență cu care abordează nu doar o etapă complet nouă pentru el, ci și materialul de concurs nou.
Duminică, 7 Iulie 2024 – Două manșe de recunoaștere, respectiv cele două manșe decisive, de concurs.
08:30 – Închiderea circulației
09:30 – Recunoaștere, Manșa 4
11:10 – Recunoaștere, Manșa 5
13:00 – Concurs, Manșa 1
15:00 – Concurs, Manșa 2
17:30 – Festivitatea de premiere
18:30 – Deschiderea circulației.

Ordinea de start pentru ziua de duminică poate fi consultată aici.

Memorialul Werner Hirschvogel este o competiție automobilistică – parte a Campionatului Național de Viteză în Coastă și a Trofeului Național Masters de viteză în coastă – fiind o acțiune cofinanțată de Consiliul Județean Caraș Severin și Primăria Municipiului Reșița. Evenimentul este organizat de Asociația Club Sportiv Auto Blic în parteneriat cu Asociația Clubul ACM Sport și se desfășoară sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv. (sursa: https://autorally.ro/).
În imagine, Norma M20F Evo pilotată de Emil Ghinea, cel mai rapid pilot al zilei de sâmbătă (Foto: Georgian Popovici).

MangaliaNews, partener media al pilotului Emil Ghinea, 06.07.2024.



piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press România



Leave a Reply