Apele Române Dobrogea-Litoral acționează pentru înlăturarea algelor, care cunosc fenomenul de înflorire, mai ales în aceste zile de caniculă | Galerie FOTO

0
460
„Codul portocaliu de caniculă de pe litoralul românesc a dus la o intensificare a fenomenului de înflorire algală 🌿 în multe stațiuni de pe malul Mării Negre. Acest fenomen complică adesea munca asiduă a colegilor noștri. Echipele Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanța, din cadrul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral, intervin la malul mării 🏖️ în fiecare seară, acolo unde este necesar, pentru a aduna algele smulse din larg și aduse la mal de curenții marini 🌊.
Munca în urma fenomenelor naturale nu este ușoară. Cât de puternică poate fi natura, avem zilnic dovezi din întreaga lume 🌍, mai ales pe fondul schimbărilor climatice. Colegii noștri de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Constanța cunosc cel mai bine acest sentiment, deoarece, noapte de noapte 🌙, sunt prezenți la malul mării, pentru a colecta algele aduse de curenții marini 🌊. Stratul gros de alge de la linia apei poate fi strâns doar cu ajutorul utilajelor de mare tonaj 🚜, care din motive de siguranță pentru turiști, pot intra să curețe malul apei doar noaptea. De multe ori, dimineața 🌅, acolo unde au curățat, valurile aduc din nou cantități mari de alge.
Acest fenomen natural, cu care ne confruntăm vară de vară 🌞, a devenit parte din rutină și reprezintă cel mai mic disconfort pe care Marea Neagră îl aduce pe țărmul românesc. Prezența algelor aduse de curenții marini la țărm este influențată de condițiile meteorologice la Marea Neagră. Algele se dezvoltă în număr mare pe fundul mării, la adâncimi mici, în condiții de temperaturi ridicate 🌡️, având nevoie de multă lumină și căldură. Acestea sunt smulse de curenții marini și aduse la mal, unde echipele noastre intervin pentru a menține plajele curate” 🏖️. (sursa: Apele Române Dobrogea-Litoral).


MangaliaNews, 13.07.2024.



piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press România



Leave a Reply