InfoCons lansează Campania „Cumpără Românește”! Fii Informat! Descarcă de aici aplicația europeană InfoCons

0
200
Datorită faptului că pe piața din România sunt utilizate frecvent mesaje precum „Produs românesc”, atât în mesajele de promovare a produselor, cât si pe eticheta acestora si având în vedere că mulți consumatori își doresc să cumpere produse românesti, este important să le dăm consumatorilor incredere că produsele indeplinesc toate conditiile legale.
Astfel, InfoCons lanseaza un apel pentru toti producatorii si comerciantii corecti, transparenti si morali, sa se inscrie in Registrul National de Evidenta a Producatorilor. Acest Registru este destinat celor care pot dovedi ca indeplinesc toate conditiile legale necesare pentru a folosi sintagma de „Produse romanesti”, pentru produsele sale.
“LEGE nr. 150 din 12 iulie 2016 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare:
2^5. produs românesc – produs obţinut pe teritoriul naţional din materii prime de bază provenite în proporţie de 100% din fermele din România; produsul are la bază interesul acordat de producători comercianţilor în sensul asigurării siguranţei şi securităţii alimentare”.
Increderea consumatorilor este fundamentul increderii in produse, servicii si in functionarea statului european. Aceasta incredere trebuie construita pas cu pas, prin mesaje publicitare corecte si informatii CORECTE si LEGALE pe etichetele produselor alimentare.
Mesajele publicitare, precum si cele de pe eticheta produsului, permit consumatorului sa faca o alegere in cunostinta de cauza, pe baza informatiei transmise. Doar asa putem asigura o piata echitabila si transparenta, unde consumatorii sunt protejati si informati corespunzator.

Descarcă Aplicația Europeană InfoCons.


MangaliaNews, 14.07.2024.



piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press România



Leave a Reply