PRODUS ÎN ROMÂNIA! Leonardo Da Vinci, cea mai avansată navă din lume de trasare a cablurilor subacvatice de curent continuu, construită la Tulcea! | FOTO-VIDEO

0
404
PRESA: Într-un articol publicat anterior anunţam că inginerii italieni au reuşit pentru prima dată trasarea de test a unui cablu electric subacvatic de curent continuu HVDC la o adâncime de 2.150 metri, deschizând astfel o nouă epocă pentru conexiunile de mare putere între insule şi continente, prin care acestea ar putea să-şi echilibreze reciproc mult resursele de energie regenerabilă. Un mare merit pentru această realizare e datorat navei cu care s-a făcut lucrarea, pe nume Leonardo da Vinci, care a fost special concepută pentru aceste performanţe. Iar o parte la fel de curioasă e că nava a fost construită în România!
Construcţia navei a fost realizată la Șantierul naval Tulcea al celor de la Vard, având carena cu numărul 872, nava fiind comandată de compania italiană Prysmian, ea fiind şi cel mai mare producător de cabluri HVDC din lume. Lucrările la construcţia navei au început efectiv în 2019, iar livrarea ei a avut loc în aprilie 2021. (…).

Continuarea impresionantă, AICI.

 



piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press România



Leave a Reply