BALCIC – O LUME A ARTEI, DUPĂ 100 DE ANI – Expoziţie la Palatul Reginei Maria de la Balcic, din 16 iulie 2024

0
167
Picturi de Jean Al. Steriadi, Nicolae Dărăscu, Eustaţiu Stoenescu, Iosif Iser, Theodor Pallady, fotografii ale Reginei Maria o acuarelă realizată de, aceasta şi o invitaţie la botezul său vor fi reunite într-o expoziţie la Palatul Reginei Maria de la Balcic, al cărei vernisaj este programat în Marți, iulie a.c. De asemenea, vor putea fi văzute o pictură şi o sculptură, datorate cuplului artistic Cecilia Cuţescu-Storck şi Frederic Storck, care şi-a construit o reşedinţă la Balcic, în vila alăturată palatului. Lucrările provin din colecţii private.
”În jurul aniversării a 100 de ani de la începerea construcţiei la palatul de la Balcic al Reginei Maria, nucleu care a coagulat în jurul lui întreg fenomenul cultural care a fost Şcoala de pictură de la Balcic, doi colecţionari şi galerişti din Bucureşti, Alexandru Rădulescu (Galeriile de artă A. Rădulescu) şi Mircea-Eduard Uzunov (Galeria de artă Rotenberg-Uzunov), organizează o expoziţie care readuce pe simezele Balcicului unele dintre cele mai prestigioase nume care i-au făcut faima.
În colaborare cu un număr select de colecţionari privaţi care au împrumutat lucrări din colecţiile lor pentru această expoziţie-eveniment, vor ajunge la Balcic opere de pictură şi sculptură, precum şi fotografii şi documente care ilustrează lumea „Oraşului Alb” în perioada dintre cele Două Războaie Mondiale, cu peisajul ei unic şi cu personajele care o animau în epocă”, anunţă organizatorii. (…)
Continuarea, pe News.ro.



piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press România



Leave a Reply