Seminar util pentru antreprenorii constănțeni, despre EMAS și Eticheta UE Ecologică, organizat de Ministerul Mediului

0
1210
Vă invităm la Seminarul de informare, conștientizare și instruire, organizat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, prin Direcția Generală Evaluare Impact, Controlul Poluării și Schimbări Climatice în cadrul Studiului privind diseminarea la nivel național a modalității de elaborare a dosarului privind acordarea etichetei UE ecologice pe diferite produse/servicii, respectiv a modalității de elaborare a declarației de mediu conform cerințelor Sistemului UE de Management de Mediu si Audit (EMAS).

Seminarul va avea loc Joi, 01 august 2024, la HOTEL DEL MAR, Mamaia, Stațiunea Mamaia, Constanța, începând cu ora 09:00.

Acest eveniment face parte dintr-o serie de seminarii ce se vor organiza și în alte regiuni de dezvoltare ale României pe parcursul anului 2024.
Scopul Seminarului este de a facilita accesul la informații, prin utilizarea de mijloace funcționale, de a informa și instrui organizații publice sau private în legătură cu obiectivele și componentele principale ale EMAS și, respectiv, ale Etichetei UE Ecologice, modalitățile de aplicare și înregistrare, avantajele și beneficiile pe termen lung aduse de aceste instrumente de performanță de mediu recunoscute la nivelul Uniunii Europene și internațional.
EMAS este un instrument voluntar de management de mediu dezvoltat de Comisia Europeană pentru companii și alte organizații, publice sau private, pentru a evalua, raporta și îmbunătăți performanța lor de mediu. Sistemul EMAS conduce la optimizarea proceselor de producţie, reducerea impactului asupra mediului şi utilizarea eficientă a resurselor, în paralel cu îmbunătăţirea performanţelor economice.
Sistemul UE de etichetare ecologică are ca obiectiv reducerea impactului negativ al consumului şi producţiei asupra mediului, sănătăţii, climei şi resurselor naturale. Prin acest sistem sunt promovate produsele care au un nivel ridicat de performanță de mediu. Producătorii, importatorii și prestatorii de servicii pot depune cereri de acordare a etichetei ecologice a UE, iar comercianții și distribuitorii pot depune cereri numai pentru produsele comercializate sub mărcile proprii.

Categorii de produse și servicii pentru care se poate obține Eticheta UE Ecologică: Bricolaj, pardoseli și învelitori, echipament electronic, grădinărit, lubrifianți, mobilier și saltele de pat, produse de îngrijire personală și animală, produse de curățare, produse din hârtie, îmbrăcăminte și textile și servicii de curățenie interioară și servicii pentru unități turistice de cazare.

Avantaje & Beneficii: Într-o lume din ce în ce mai diversificată, în care consumatorul unui produs sau serviciu este din ce în ce mai informat, mai interesat de ceea ce se întâmplă cu mediul, cu natura, produsele care prin etichetare comunică faptul că producătorul este interesat de modul în care un bun afectează mediul pe toată durata ciclului de viață.  Produsele care pun în valoare performanțele de mediu vor oferi avantaje pe termen lung, prin aceea că protejează mediul înconjurător și resursele, iar pe termen scurt aduc avantaje prin vânzarea mai facilă către un public țintă avizat. Utilizarea etichetei EU Ecolabel este un simbol care va ajuta clienții să aleagă, informați, un produs care îndeplinește criterii ecologice stricte. Produsul certificat este verificat de un terț, iar certificarea este valabilă în  orice țară din Uniunea Europeană. Acest aspect conferă garanția că firma care pune spre comercializare produsul respectiv este responsabilă față de mediu și societate. Produsele evidențiate prin EU Ecolabel pot avea un punctaj mai bun, în cadrul achizițiilor publice, față de produsele similare, dar care nu au trecut printr-un proces de certificare.
Mai multe informații despre ceea ce reprezintă cele două instrumente, care este modalitatea de înregistrare EMAS / certificare Etichetă UE Ecologică, dar și avantajele oferite de cele două instrumente, vor fi prezentate în cadrul Seminarului de către reprezentanți ai MMAP.
Sunteți bineveniți la seminar și vă rugăm să confirmați participarea la tel: 0758926926.
Participarea la seminar este gratuită, fără taxe, iar desfășurătorul evenimentului este aici:
Agenda_Constanta.


Mangalia News, 22.07.2024.



piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press România



Leave a Reply