Viitorul dansului românesc – un nou capitol scris de balerina Isabel Ioniță, în Campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

0
92
Isabel Ioniță, o tânără dansatoare de doar 13 ani, s-a alăturat recent campaniei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”. Cu o poveste care emană talent, pasiune și dedicare, Isabel este deja o figură remarcabilă în lumea dansului, moștenind harul artistic de la mama sa, balerina și coregrafa Oana Ioniță.
Isabel Ioniță practică dansul încă de la vârsta de 1 an, petrecându-și copilăria în sala de balet, sub îndrumarea atentă a mamei sale. Oana Ioniță, cunoscută pentru cariera sa de succes în balet și coregrafie, a fost nu doar o mamă, ci și o mentoră devotată, ghidându-și fiica pas cu pas pe drumul către excelență.
Isabel studiază la Școala Generală nr. 311 din București, în clasa a VI-a, fiind o elevă exemplară, care a obținut burse atât pentru rezultatele academice (media 10), cât și pentru performanțele artistice. Încă de mică, Isabel a demonstrat o determinare ieșită din comun, petrecând ore întregi în sala de balet, pentru a-și perfecționa tehnica.
În ciuda vârstei fragede, Isabel a preluat deja o clasă de balerine, ghidând coregrafiile colegelor sale pentru competiții. Aceasta este o dovadă clară a maturității și a talentului său excepțional, dar și a dorinței sale de a contribui la dezvoltarea celorlalți, reflectând valorile campaniei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”.
Eforturile și talentul tinerei Isabel nu au trecut neobservate. În această vară, a câștigat o bursă de studiu la prestigioasa Ballet Akademie din München, oferită chiar de directorul instituției germane. De asemenea, Isabel a obținut burse la Barcelona Dance Center, demonstrând versatilitate și capacitate de a se adapta la diferite stiluri și tehnici de dans. Cu sprijinul financiar al mamei sale, Isabel va studia la toate cele trei academii, câte o săptămână, pentru a învăța și a-și diversifica cunoștințele coregrafice.
Isabel a participat recent la finala mondială Dance World Cup de la Praga, unde a concurat la secțiunile de balet, dans contemporan și jazz, atât cu solo-uri cât și cu duete. În cadrul competiției internaționale a obținut locul I – Solo, Dans Contemporan Children „La Llorona” și locul III – Solo, Balet Non-Repertoire cu dansul „Carmen”. Performanțele sale remarcabile au impresionat juriul și publicul deopotrivă. În noiembrie, va reprezenta România la finala mondială de Performing Arts de la Novi Sad, ca parte a delegației Federației de Dans Sportiv.
După Tabăra de Vară pe care o organizează Oana Ioniță la Alba Iulia, care reunește balerini și dansatori din toată țara, Isabel va participa la cursul de vară de la Bolshoi – cea mai cunoscută școală de balet din lume care a „fabricat” cei mai reprezentativi balerini ai lumii.
Isabel Ioniță este un exemplu de excelență și perseverență, o tânără care și-a dedicat viața artei dansului. Înscrierea ei în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”, desfășurată la nivel național de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, nu este doar o recunoaștere a talentului său, ci și o dovadă că pasiunea și munca asiduă pot deschide porți către oportunități extraordinare. Isabel nu este doar o promisiune pentru viitorul dansului românesc, ci și un model pentru toți tinerii care visează să-și transforme pasiunea în performanță.


Mangalia News, 28.07.2024.



piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press România



Leave a Reply