Absolut senzațional! Paul Georgescu a traversat Tsugaru Strait si a devenit primul român care a înotat prin cele mai periculoase strâmtori din lume și a încheiat proiectul Oceans Seven

0
98
Absolut senzațional! Paul Georgescu a traversat, sâmbătă dimineața, Tsugaru Strait, Japonia, si a devenit primul român si al 31-lea înotător din toate timpurile care duce la bun sfârșit proiectul Oceans Seven: Traversarea celor mai periculoase si provocatoare strâmtori din lume.
Paul, fost „Man of the Year” în înotul în ape libere, a avut nevoie de 7 ore, 32 de minute și 35 de secunde, pentru a înota 32,5 kilometri. Tsugaru Strait este cunoscută pentru vremea imprevizibilă, curenții puternici, temperatura scăzută a apei si fauna marină ce creează un mediu total ostil pentru înotători.
Sportivul Paul Georgescu a traversat înot, sâmbătă, strâmtoarea Tsugaru, Japonia, ultima cursă din proiectul Oceans Seven, unul dintre cele mai dificile proiecte din lume în înotul în ape deschise, a obţinut cel mai bun timp al anului în această cursă şi îşi doreşte să pregătească sportivi care să se califice la următoarele Jocuri Olimpice.
Paul Georgescu, desemnat în anul 2021 „Man of the Year” de World Open Water Swimming Association (WOWSA), s-a antrenat inclusiv în Turcia pentru cursa din Japonia şi a înotat sâmbătă cu casca primită cadou de la campionul mondial David Popovici, care i-a fost coleg de bazin, în timpul antrenamentelor din România.
„Dacă tot înotam cam în aceeaşi perioadă, eu, în Tsugaru şi el, la Olimpiadă, nu puteam să fiu acolo să-l susţin, am ales să-i trimit un mesaj astfel. (…) Pentru mine, cursa a fost un consum emoţional mare. Singura zi bună era sâmbătă, dar când am ajuns la barcă, pilotul ne-a spus că s-ar putea să nu înot din cauza puterii vântului, care a crescut faţă de predicţia meteo. Rămânea la alegerea noastră dacă înotam sau nu şi am hotărât împreună cu echipa să mergem mai departe. Condiţiile nu au fost bune, dar am reuşit să stabilesc cea mai rapidă traversare a anului 2024, pentru canalul Tsugaru”, a declarat pentru AGERPRES Paul Georgescu, care este şi preşedinte al Ice Swimming and Open Water Association (ISOWA).
După ce a înotat 7 ore şi 31 de minute, Georgescu a devenit al 31-lea înotător din lume care a încheiat cel mai dificil proiect de pe glob în înotul în ape deschise.
„De acum încolo, voi participa numai la concursuri de înot în ape deschise. Următoarele proiecte sunt: organizarea Cupei României la Beach Waterpolo, în perioada 4-6 septembrie, în portul Mangalia, judeţul Constanţa, precum şi a primului concurs de înot în ape deschise AtlantisMan, primul concurs de acest tip de pe riviera românească a Mării Negre care va cuprinde şi o probă de 10 kilometri”, a mai spus Paul Georgescu.
El menţionat că şi-a propus, de asemenea, să se ocupe de antrenarea unui înotător în ape deschise din România cu scopul de a-l califica la următoarele Jocuri Olimpice din Los Angeles. (…) Continuarea, pe tvrinfo.ro
Paul Georgescu: „My last dance but…, what a dance!!!
Ieri am traversat Stramtoarea Tsugaru, ultima din proiectul Oceans Seven. Pentru cei care nu stiu Oceans Seven reprezinta cea mai dificila provocare in aceasta disciplina. Constă în traversarea celor mai periculoase sapte stramtori sau canale din lume.
Au fost opt ani plini de aventuri in marile si oceanele lumii. Ma bucur enorm ca, de acum incolo, numele unui roman se afla pe lista selecta a celor mai valorosi inotatori.
Vreau totodata sa anunt oficial ca aceasta traversare a fost ultima pentru mine.
Acum ma voi concentra mai mult doar pe competitile de open water.
Am realizat tot ce se putea realiza, atat in inotul in ape libere, cat si in cele inghetate.
Intr-o postare viitoare va voi povesti mai multe despre aceasta ultima traversare din frumoasa Japonie, unde un mare rol l-a avut echipa mea de suport Ger Kennedy si Cristian Mitrica. Vreau sa mulțumesc sponsorilor si oamenilor care mi-au fost alaturi in toti acesti opt ani de zile”.



piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press România



Leave a Reply