Site icon Mangalia News

Cu trenul, la 2 Mai? E posibil! O cale ferată continuă Magistrala feroviară 800, care nu se termină în stația CF Mangalia

Cu trenul la 2 Mai. O cale ferată uitată de București, de care și-au amintit autoritățile locale.

2 Mai, satul din sudul litoralului în care mulți români aleg să-și petreacă vacanțele de vară, nu are stație feroviară (pe vremuri, exista o haltă, înainte de a ajunge în Port). Însă ar putea avea stație CFR, având în vedere că linia ferată există, încă este circulabilă și nu ar necesita decât niște investiții minore. Investiții care ni se tot promit de ani buni, iar acum au fost repuse pe tapet, însă deocamdată fără nicio acțiune concretă. Așa că va mai dura ceva până vom putea ajunge cu trenul la 2 Mai.
Magistrala feroviară 800 nu se termină în stația CF Mangalia, așa cum am putea crede mulți dintre noi, doar pentru că acolo se opresc toate trenurile care se îndreaptă spre sudul litoralului.
Calea ferată pe teritoriul orașului Mangalia.
Ei bine, linia ferată continuă spre sud, prin orașul de la malul mării, pe lângă Muzeul Marinei și Școala de Instruire Interarme a Forțelor Navale. Părăsește orașul, luând-o în dreapta, nu în stânga, pe podul de peste Laguna Limanu, așa cum suntem obișnuiți dacă mergem cu mașina personală sau microbuzul spre 2 Mai și Vama Veche. Drumul de fier ocolește laguna, trece prin preajma Parcului Industrial Mangalia.
Calea Ferată la intrarea în 2 Mai.
Ajunge apoi la Life Harbour Marina din Limanu, trece pe lângă Șantierul Naval Damen Mangalia-2Mai și, într-un final, se oprește în Portul Mangalia. Am putea ajunge cu trenul la 2 Mai, în nordul stațiunii (satului) care ține administrativ de comuna Limanu.

Cu trenul la 2 Mai, în nordul stațiunii

Dacă pe această cale ferată ar circula trenuri de călători, turișii ar putea ajunge în stațiune în capătul ei, dinspre Mangalia, acolo unde în anii 1990 și începutul anilor 2000 era cârciuma ”La Măgarul Tăvălit”.
Cum 2 Mai nu este Mamaia, să se întindă pe mulți kilometri, turiștii s-a putea duce de aici pe jos oriunde în stațiune, mai ales dacă au puține bagaje. Și mai ales dacă sunt însoțiți de un câine de talie mare, care nu este acceptat în microbuzele care fac legătura între Mangalia și 2 Mai și mai departe spre Vama Veche. După cum am scris recent, pentru transportul patrupedelor, transportul feroviar este soluția salvatoare, dacă nu ai mașină personală.

(sursa: clubferoviar.ro; autor: Adrian Bărbulescu).


Exit mobile version