„Cultura la Liman”, aflată la cea de a treia ediție, se deschide anul acesta cu Expoziția de pictură și fotografie Oana-Maria Paul / Mihnea Turcu

0
501
Printre cele mai așteptate evenimente ale „Culturii la Liman” se numără expozițiile de pictură și fotografie, dedicate peisajelor de la 2 Mai și Vama Veche, locul unde marea se privește adânc, cu respect.
Și anul acesta se continuă tradiția, iar Oana-Maria Paul își va expune peisajele marine inspirate de poezia țărmurilor de la 2 Mai și Vama Veche, alături de lucrările fotografului Mihnea Turcu, în cadrul celei de-a treia ediții a programului „Cultura la Liman”.
Vernisajul va avea loc luni, 29 iulie 2024, ora 19.00, la Căminul Cultural 2 Mai. Expoziția va rămâne deschisă o săptămână, până pe 5 august.
„Iubesc să pictez marea și peisajele marime, pentru că au orizontul jos, subiectul este concentrat aproape de pământ, este modest, dar “decopertează” luminozitatea și profunzimea cerului. Mai mult, pe malul apei este mereu o lume mărunta și spectaculoasă, care construiește haotic un univers interesant. Peisajele sunt întodeauna melancolice, dar niciodată dezolante. Îmi plac lucrurile neprihănite și duioase și îmi doresc să redau o stare de spirit, nu o realitate concretă”, mărturisește artista.
Oana-Maria Paul s-a născut în 1982, la Slatina. Absolventă a Facultății de Drept, în 2005 a făcut cunoștință cu pictura. A fost cursantă a Școlii Populare de Artă din București, dezvoltându-se artistic sub îndrumarea unor pictori români contemporani.
A început să picteze teme inspirate din locuri și obiecte care și-au pus amprenta asupra ei, având capacitatea de a transmite celorlalți energia lor unică. Tablourile sale reușesc să păstreze optimismul, lăsând ochiului spectatorului o anumită bucurie de viață. Nu există alb sau negru în creațiile sale, nu există bine sau rău, sunt doar povești despre oameni și locuri, care trebuie amintite într-un mod special, reușind să creeze lumi și universuri aparte.


MangaliaNews, 22.07.2024. (republicare: 29.07.2024). sursa: Cultura la Liman.



piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press România



Leave a Reply