Site icon Mangalia News

Ce e Curajul? Un podcast din inimă, cu Sorin Drugan, navigator și instructor la SetSail | VIDEO

Radu Glonț: „L-am descusut pe Sorin Drugan cât de mult am putut să aflu cum trăiesc Frica și Curajul într-un om ca el și am aflat cu stupoare că, un om atât de curajos, se evaluează 5/10 pe scara Curajului…!!!
Sorin Drugan este instructor SetSail și are o experiență de navigație uriașă, este singurul român care a traversat Atlanticul, solitar, cu un velier. I-a luat 71 de zile și a trecut prin tot felul de furtuni și peripeții.
A fost atacat de pirați de 2 ori și povestește în episodul nostru și cum s-au întâmplat toate astea. Vorbește și despre cum a acționat frica în Insulele Solomon și în Papua Noua Guinee, unde ospitaliatea nu era chiar așa cum se aștepta el, ci mai degrabă îi era pusă în pericol viața.
Ca să plece singur în jurul lumii, lui Sorin i-a trebuit mult Curaj și totuși spune că asta se educă și că este o mare diferență între Curaj și inconștiență și că totul se face în pași, treptat.
Un alt lucru care mi-a plăcut foarte tare a fost conceptul de “Încremenire în propriul proiect”. Adică ce se întâmplă atunci când îți faci multe planuri și detaliate și liste și liste și iar liste și strategii: ai găsit calea sigură de a nu mai face proiectul respectiv. Îl amâni la nesfârșit întrucât niciodată nu ești suficient de pregătit să-l începi.
Sorin vine și cu experiență de viață de familie mare și frumoasă, având copii care au o minune de Școală de Navigație – SetSail NauticSchool, la Limanu, lângă Mangalia și nepoți care deja urcă pe barcă și se joacă la timonă. Vine și cu experiență de business în IT&C, de la începuturile democrației în România și chiar acum este plecat singur în jurul lumii să-și termine lunga și frumoasa călătorie.
Îl aștept cu drag să povestească aici la noi, când se întoarce, cum a fost.
Sorin spune că viața este un dar nemaipomenit și trebuie să te bucuri de ea și că nu a făcut decât ce-i place și nu rămâne la final cu bogății materiale, ci cu mii de zile de călătorii frumoase pe apă și cu o familie minunată. Ceea ce vă doresc și vouă.
Curaj!”


 

Exit mobile version