La Olimpiada Internațională de Fizică IPhO 2024 din Iran, elevii români au obținut trei medalii de aur și două de argint, situându-se pe locul 3 în lume. Tot lotul provine de la un liceu privat

0
67
Trei medalii de aur și două de argint au fost obținute de elevii olimpici români, la Olimpiada Internațională de Fizică (IPhO) 2024 din Isfahan, Iran. Toți elevii din lot, precum și o profesoară coordonatoare sunt de la același liceu privat din București.
Potrivit Ministerului Educației, la această ediție au participat elevi din 46 țări ale lumii.
„România a participat cu o echipă completă (5 elevi și 2 lideri), iar rezultatele obținute de elevii români au fost de excepție, menținând România în vârful clasamentului internațional”, scrie instituția în anunț.
Iată rezultatele obținute de concurenții români:
Andrei Dragomir – medalie de aur,
Alexandru Momoiu – medalie de aur,
Ionuț Stan – medalie de aur,
Mendel Mendelsohn – medalie de argint,
Felix Tudose – medalie de argint.
Patru dintre acești elevi au obținut medalii recent și la Olimpiada Europeană de Fizică (EuPho) 2024 din Georgia. Loturile participante de la ambele competiții de fizică sunt de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București.
Lotul României i-a avut lideri pe profesoara. dr. Delia Davidesc de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București și pe conferențiarul universitar dr. Sebastian Popescu, de la Facultatea de Fizică a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

De remarcat faptul că, după numărul medaliilor de aur, România se situează pe locul 3 în lume, după China, cu 5 medalii, Rusia, 4 și înaintea Indiei și Vietnamului, cu câte două medalii, iar Iran și Belarus, câte o medalie de aur.

Anul trecut, România obținea locul tot 3 în lume la Olimpiada Internațională de Fizică, după China, Coreea de Sud și Statele Unite. Un singur elev din lot învăța la un liceu de stat. (edupedu.ro).



piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press România



Leave a Reply