De azi ne-așteaptă, Dincolo, Cel Ce Ne-a Dat Nume. Prin TOT ce ne-a lăsat Moștenire, Nicu Covaci este, de azi, Pururi, NEMURITOR!

0
119

Phoenix Transsylvania:
De azi ne-așteaptă, Dincolo,
Cel Ce Ne-a Dat Nume.
Prin TOT ce ne-a lăsat Moștenire,
Nicu Covaci este, de azi,
Pururi,
NEMURITOR!

Nicu (prenume real Nicolae – n.r.) Covaci, fondatorul trupei Phoenix, s-a născut la 19 aprilie 1947, în Timişoara. Compozitor, chitarist, pictor şi grafician, Nicu Covaci a studiat din copilărie pianul, acordeonul, dar şi limbile străine. Apoi a învăţat să cânte la muzicuţă şi a luat lecţii de chitară. A studiat la Liceul de Arte Plastice şi la Institutul de Arte Plastice din Timişoara, conform blogului personal, www.nicucovaci.wordpress.com.
La numai câteva minute de la anunțul privind decesul lui Nicu Covaci, în pagina sa de Facebook sunt sute de comentarii. Majoritatea, de mulțumire pentru muzică, pentru o stare, pentru moștenirea lui uriașă.
Nicu Covaci lasă moştenire creaţii remarcabile şi nemuritoare precum: „Vremuri”, „Mugur de fluier”, „Cei ce ne-au dat nume”, „În umbra marelui U R S S”. (…). Continuarea, pe digi24.ro
Dumnezeu să-l odihnească în pace. Va rămâne veșnic în sufletele noastre, la fel ca și renumita Trupă Phoenix, al cărui fondator a fost!



piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press România



Leave a Reply