Sportivii Marian Florian Enache şi Andrei Sebastian Cornea au adus prima medalie de aur pentru canotajul românesc la Jocurile Olimpice de la Paris

0
66

ANDREI SEBASTIAN CORNEA ŞI MARIAN FLORIAN ENACHE, CAMPIONI OLIMPICI LA DUBLU VÂSLE!

Sportivii Marian Florian Enache şi Andrei Sebastian Cornea au adus prima medalie de aur pentru canotajul românesc la Jocurile Olimpice, după ce au câştigat proba de dublu vâsle masculin. Este a doua medalie de aur pentru România la Paris, după cea a lui David Popovici la 200 metri liber
Campioni europeni în exerciţiu, Andrei şi Marian au făcut o cursă excelentă la Paris, iar finalul a fost fabulos. Ei au încheiat proba în şase minute, 12 secunde şi 58 de sutimi. Pe locul doi s-a clasat Ţările de Jos, iar pe trei Irlanda.
Este a patra medalie pentru România la Paris, a doua de aur, după cele obţinute de David Popovici (aur şi bronz) şi Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş (argint) și prima medalie de aur la masculin într-o probă de vâsle în istoria canotajului românesc.

Și băieții mari plâng, câteodată…

Andrei Cornea și Florin Enache au câștigat aurul olimpic la dublu vâsle masculin, după o cursă infernală, iar la final, când și-au primit medaliile și li s-a cântat imnul, au izbucnit în lacrimi. Așa arată descătușarea după ani de muncă, într-o țară în care nu-i știe nimeni, nu-i invită nimeni la televizor și care nu-i ajută așa cum ar trebui pentru a excela într-un sport în care tocmai au devenit campioni olimpici. Pentru România este prima medalie de aur la această categorie în toate participările. Atât de mult înseamnă!
Felicitări, băieților, felicitări, evident și fetelor care au obținut argintul olimpic la aceeași probă, Simona Radiș și Ancuța Bodnar și, bineînțeles, felicitări și echipajelor de patru care s-au clasat pe niște onorabile locuri 4 și 5 la Jocurile Olimpice, Adriana Adam, Maria Lehaci, Magdalena Rusu și Amelia Bereș în echipa fetelor și Ștefan Berariu, Sergiu Beian, Andrei Mândrilă și Ciprian Tudosă la băieți. Toți ați concurat împotriva celor mai buni din lume, iar locul vostru de a fi aici este câștigat, meritat și muncit. Felicitări!
Așa arată palmele campionului olimpic Marian Enache!
Andrei Cornea s-a născut la 10 noiembrie 1999, la Vatra Dornei, iar Marian Enache la 5 august 1995, la Târgu Cărbuneşti (Gorj).



piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press România



Leave a Reply