Site icon Mangalia News

Începe „ȘCOALA DE VARĂ LIMANU 2024”, amplu proiect cultural menit a promova patrimoniul material și natural din comuna Limanu, printr-o serie de evenimente destinate comunității locale

Asociația „Barză Viezure Mânz”, extrem de activă în zona sudică a litoralului românesc, care a inițiat numeroase proiecte culturale printre care „Cinema la malul mării” și „Biblioteca Plaja de Carte”, anunță începerea proiectului cultural „ȘCOALA DE VARĂ LIMANU 2024 – PATRIMONIU MULTICULTURAL LA LIMITĂ”.
Proiectul este este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) și propune o analiză socială, arhitecturală și de patrimoniu, al cărui rezultat se dorește a fi conștientizarea și sensibilizarea comunității locale în principal, dar și a societății, în general, față de valorile materiale și tradiționale încă existente în zona de sud a litoralului românesc, cu atenția concentrată pe comuna Limanu și particularitățile ei de modernizare.
În cadrul Școlii de vară propuse, studenți de la arhitectură și sociologie, alături de îndrumători, vor face o cercetare holistică a zonei care va genera o hartă cu obiective locale de patrimoniu material și natural, se va realiza un proiect pentru o bibliotecă ce va permite comunității locale să aibă acces gratuit la cărți și la un loc de întâlnire dedicat.
Se vor organiza o serie de evenimente pentru și cu implicarea comunității locale, prelegeri ale specialiștilor în domeniu, expoziții, o masă rotundă și ateliere de conștientizare.
Ca rezultat general se va începe creionarea unui Îndrumar de Bune Practici particularizat pentru comuna Limanu.
Proiectul se va desfășura între 30 iulie – 15 noiembrie, iar Școala de Vară intre 6 și 16 septembrie 2024. Programul detaliat al activităților și evenimentelor va fi publicat pe pagina de Fb și pe site.
Partenerii proiectului sunt: Primăria Comunei Limanu, Școala Gimnazială nr. 1 Limanu, Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială a Universității București, Filiala Teritorială București a Ordinului Arhitecților din România, Uniunea Arhitecților din România, SG Studio S.R.L, editor al publicațiilor Zeppelin și e-zeppelin.ro, ARHIPERA, Romcim.
Mai multe detalii, pe asociatiabvm.ro


MangaliaNews, 03.08.2024.


Exit mobile version