Emil Ghinea, campion, matematic, la Categoria II a Campionatului Național de Viteză în Coastă!

0
332
Emil Ghinea s-a impus în cadrul Trofeului Valea Uzului, stabilind totodată și noul record al traseului de aproape 3 kilometri, la patru ani distanță de la prima sa prezență pe traseul dărmăneștean și, implicit, de la prima victorie.
Șirul imbatabil al lui Octavian Ciovică din ultimele trei ediții ale Trofeului Valea Uzului s-a încheiat duminică, 28 iulie 2024, odată cu cele două manșe de concurs – ambele aparținându-i lui Emil Ghinea.
Acesta din urmă s-a impus atât în prima urcare – cu un timp de 1:26,286 – precum și în cea de-a doua, acolo unde a oprit cronometrul la 1:26,024.
În final, timpul sportivului de la malul Mării Negre a fost de 2:52,310 – cu 1,009 secunde mai puțin decât principalul său contracandidat, Octavian Ciovică.

CNVC: Emil Ghinea, campion matematic la Categoria II

Prin această victorie, Emil Ghinea rămâne invincibil în acest sezon și devine, matematic, noul campion al categoriei 2 la viteză în coastă. Pentru mangaliotul Ghinea va fi primul titlu național la categorie.
Una din revelațiile acestei etape a fost nimeni-altul decât Julien Elias Răduță, la comenzile modelului Osella PA 2000 pilotat în trecut și de Silviu Dumitrescu, care a reușit nu doar un loc 3 absolut, ci și o clasare finală la numai 4 zecimi în urma lui Ciovică.

TOP 5 a fost completat de Dominic Marcu – învingătorul categoriei 3 – respectiv de Alin Oprițescu – care a obținut astfel prima sa victorie în cadrul categoriei 1 dedicată turismelor convenționale. (…)

Clasamentele complete pot fi consultate AICI

Trofeul Valea Uzului este un eveniment cofinanțat de Primăria Orașului Dărmănești și organizat de Asociația Club Sportiv Rally Spirit și Team Adi Răspopa. Etapa s-a desfășurat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv și contează ca a șasea etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă. (sursa: https://fras.ro/).


MangaliaNews, partener media al pilotului Emil Ghinea, 05.08.2024.



piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press România



Leave a Reply