Peste 474.000 de persoane au tranzitat granița, la frontiera cu Ungaria, în ultimele 24 de ore! Aici, pe Trafic online, aflați timpii de așteptare în vamă

0
311

În data de 04.08.2024, polițiștii de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile pentru trecerea frontierei (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) pentru peste 474.500 de persoane, cetățeni români și străini, şi aproximativ 136.400 de mijloace de transport care au tranzitat fro­ntiera.

Astfel, pe sensul de intrare în România, prin punctele de frontieră terestre, dar și prin cele aeriene și maritime (sosiri din state non Schengen) au fost efectuate formalitățile de intrare în țară pentru 250.577 persoane. Totodată, au intrat în țară 73.017 mijloace de transport.

În ceea ce privește cetățenii ucraineni, pentru aceștia lucrătorii noștri efectuează formalitățile de control la trecerea frontierei, în conformitate cu reglementările naţionale şi comunitare în domeniu, începând cu data de 10.02.2022, până la 04.08.2024, la nivel naţional, intrând în România 9.345.183 cetăţeni ucraineni.

Pentru fluidizarea traficului, au fost suplimentate arterelor de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, precum și personalul care își desfășoară activitatea la controlul documentelor.
Reprezentanții Poliției de Frontieră Române mențin permanent legătura cu autorităţile de frontieră din Ungaria, pentru dispunerea  unor măsuri comune astfel încât formalităţile de control să se deruleze cu operativitate.
Întrucât participanţii la trafic utilizează preponderent PTF Nădlac II şi PTF Petea, de la graniţa cu Ungaria, recomandăm cetăţenilor să tranziteze şi celelalte puncte de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se evite apariţia aglomerărilor.
Reamintim că, la granița cu Ungaria sunt operaționale 12 puncte de trecere a frontierei în regim International pentru persoane, autoturisme şi camioane, astfel:
  • pe raza jud. Arad: P.T.F. Nădlac – Nagylak, P.T.F. Nădlac II – Csanadpalota, P.T.F. Turnu – Batonnya, P.T.F. Vărşand – Gyula, 
  • pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta – Mehkerek, P.T.F. Borş – Artand, P.T.F. Borş II – Nagykzreky, P.T.F. Valea lui Mihai – Nyirabrany, PTF Sacuieni
  • pe raza jud. Satu Mare: P.T.F. Urziceni – Vallaj şi P.T.F. Petea – Csengersima
  • pe raza jud. Timis: P.T.F. Cenad.
În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare, Poliția de Frontieră lucrând la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.
Informații privind situația punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.
Poliţia de Frontieră acționează în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea realizării unui schimb operativ de date și informații pentru gestionarea, în mod eficient, a cazurilor apărute.


Mangalia News, 04.08.2024.



piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press România



Leave a Reply