ARC PESTE TIMP! Dublă traversare înot a Canalului Mânecii, în anul Bicentenarului Avram Iancu

0
344

Înotătorul Avram Iancu, românul care a revoluționat înotul românesc în ape deschise, în urmă cu 10 ani, prin traversarea înot a Canalului Mânecii, uimește din nou. Acesta este din nou la Dover…

“La 200 de ani de la nașterea marelui nostru erou național Avram Iancu, în acest an declarat prin lege ca fiind anul Crăișorului, doresc ca, în modul meu caracteristic, să-i dedic această DUBLĂ Traversare a Canalului Mânecii. Este modul meu de a-l comemora pe ilustrul meu înaintaș, mai cu seamă că împlinesc și 10 ani de carieră la înotul în ape deschise. Ca o coincidență, anul acesta am împlinit și vârsta la care marele Avram Iancu a murit: 48 de ani.
Dubla traversare este un înot istoric, într-un moment istoric și e singurul înot care poate să-mi confere emoțiile necesare acestui ceas aniversar”, a declarat Avram Iancu.
Această dublă traversare a Canalului Mânecii beneficiază de realizarea unui film documentar în regia lui Constantin Maria, film ce va captura toate etapele înotului.
Deși perioada programată de înot a sosit, vremea nu este favorabilă în următoarele zile. Înotătorul este în așteptare, o perioadă dificilă deoarece, după cum declară Avram Iancu, “trebuie găsit un echilibru perfect în antrenament, astfel încât nici să nu-mi pierd forma și nici să nu mă suprasolicit. Trebuie să și acumulez energie. Nu este deloc uşor, dar nimic măreţ nu se poate realiza uşor. Marele Avram Iancu, Crăişorul Munţilor, merită o astfel de acţiune.
Provocarea este estimată la circa 36 de ore de înot continuu (18 ore pe fiecare sens). Vorbim de înaltă performanță: 2500 de oameni au trecut odată și doar 37 de două ori.
Vom reveni cu vești de la Dover. (Foto FB Avram Iancu).


MangaliaNews, 07.08.2024. (A transmis Mădălina Corina Diaconu, UZPR).



piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press România



Leave a Reply