PARIS, 2024 | Kaylia Nemour, prima campioană olimpică a Africii la gimnastică, este pregătită de o româncă și s-a antrenat la „Dinamo” 

0
317
PARIS, FRANCE - AUGUST 04: Kaylia Nemour of Team Algeria celebrates winning the Gold medal during the Artistic Gymnastics Women's Uneven Bars Final on day nine of the Olympic Games Paris 2024 at Bercy Arena on August 04, 2024 in Paris, France. (Photo by Naomi Baker/Getty Images)

WeLoveSport: Tânăra sportivă care reprezintă Algeria a cucerit titlul olimpic la paralele. Ea a fost propulsată spre titlul olimpic de fosta gimnastă româncă Gina David.

Kaylia Nemour este o revelație a concursului olimpic de gimnastică la feminin. După ce a ocupat locul 5 în finala la individual compus, sportiva de 17 ani a cucerit și primul titlu olimpic, la paralele. Ea reprezintă Algeria, astfel că a devenit și prima campioană olimpică din istorie a unei națiuni din Africa! (…)

În spatele succesului este și fosta gimnastă, Gina David

Reprezentanta Algeriei a fost dusă spre titlul olimpic de o antrenoare din România, de fosta gimnastă Gina David, acum Gina Chirilcenco. Iar înainte de a ajunge în capitala Franței, Kaylia Nemour a efectuat un stagiu de pregătire în România, în Sala Dinamo. Locul a fost ales de antrenoarea ei, în baza unei relații cu Lăcrămioara Moldovan, antrenoarea CS Dinamo. În trecut, Gina David și Lăcrămioara Moldovan au fost colege de club la CSȘ Onești. (…)

Kaylia Nemour a ales să reprezinte Algeria, anul trecut

Kaylia Nemour este acum văzută ca o eroină în Algeria. Este doar a șasea campioană olimpică din istoria acestei țări. Iar de la ultima medalie de aur trecuse 12 ani, când Taoufik Makhloufi a câștigat proba de 1500 m la atletism.

Tânăra gimnastă este născută în Franța la Saint-Benoit-la-Foret, dar a ales să reprezintă Algeria, țara de origine a tatălui. „Sunt foarte fericită că am câștigat această medalie pentru Algeria. Sper că i-am făcut mândri pe algerieni”, a mai spus Kaylia. Schimbarea s-a produs în 2023, după un conflict cu Federația Franceză de Gimnastică.
Articolul integral, pe welovesport.ro.


piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press România



Leave a Reply